Dacă și tu ești un fan al dulciurilor, însă îți dorești să renunți la ele atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta trei alimente care înlocuiesc dulciurile. Acestea sunt extrem de sănătoase și îți satisfac perfect nevoile. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea!

Trei alimente care înlocuiesc dulciurile

Atunci când vine vorba de dulciuri, foarte puține persoane reușesc să se abțină. Cele din comerț sunt pline de zahăr și de multe alte ingrediente care sunt dăunătoare pentru organism și care pot crea dependență. Ei bine, există câteva alimente care le pot înlocui. Gustul nu este același, însă satisfac perfect nevoile organismului.

Fructele sunt pe primul loc. Acestea sunt dulci și sunt bogate în fibre. Puteți opta pentru mere, banane, fructe de pădure, pepene sau struguri. Cine consumă fructe frecvent va prezenta și un risc scăzut la afecțiuni cronice precum diabet sau probleme la inimă. Fructele sunt indicate într-o dietă zilnică având în vedere beneficiile pe care le au, dar și numărul scăzut de calorii.

O altă variantă care înlocuiește dulciurile este ciocolata neagră. Chiar dacă această este destul de amăruie, ea îi oferă organismului tot ce are nevoie. Pe lângă asta, ea îmbunătățește și sănătatea inimii, dar și a creierului. Spre deosebire de ciocolata cu lapte sau ciocolata albă, aceasta conține de aproape cinci ori mai mulți polifenoli.

dulciuri, alimente, fructe
Alimente care înlocuiesc dulciurile Sursă: fotografie generată de DALL-E

Un alt înlocuitor al dulciurilor sunt semințele de chia. Acestea sunt bogate în acizi grași omega 3, dar și în fibre solubile și compuși vegetali. Aceste fibre oferă senzația de sațietate și sunt indicate în regimul zilnic al oricărei persoane. O budincă de chia poate fi oricând o alegere sănătoasă, sățioasă și care îi oferă organismului nevoia de dulce. Aceasta are și extrem de puține calorii, comparativ cu o prăjitură sau o napolitană și este foarte sănătoasă. Specialiștii recomandă înlocuirea dulciurilor cu budinca de chia. Pentru un gust și mai bun puteți adăuga și câteva fructe proaspete peste aceasta.