Până acum cu toții am curățat mango greșit! În acest articol vei afla cum ar trebui de fapt curățat “Regele fructelor”. El are beneficii uimitoare asupra organismului, de aceea ar trebui consumat cu regularitate.

Am curățat mango greșit?! Vezi trucul viral

Pentru mulți poate fi o adevărată povară să curețe tot timpul fructele, mai ales cele tropicale, care ar trebui decojite într-un fel anume, în așa fel încât acestea să nu fie irosite. La fel e și în cazul mangoului, care aparent nu ar fi extrem de greu de curățat. Ei bine, un utilizator pe TikTok i-a sfătuit pe toți să folosească un curățător de fructe, sau chiar pe cel cu care se curăță cartofii, scrie Mirror.

Imagine reprezentativă pentru mango. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

“Este timpul să o faceți, băieți. Copiilor le va plăcea”, a spus expertul în alimentație pe platforma extrem de utilizată.

Experții spun însă ca mango are extrem de mult zahăr, prin urmare dacă vreți să mai dați câteva kilograme jos, nu e chiar cel mai bun, notează WebMD. Însă, nu trebuie să renunțați complet la acest fruct, ci doar să-l consumați cu moderație, medicii spunând că reduce glicemia.

De ce e bine să consumați mango?

Înainte de toate trebuie să știți ca mango este originar din India și Asia de Sud-Est, el având un conținut bogat în vitamine.

Spre exemplu, o porție de 165 grame de mango conține, conform Healthline:

Calorii: 99

Proteine: 1,4 grame

Carbohidrați: 24,7 grame

Grăsimi: 0,6 grame

Fibre: 2,6 grame

Zahăr: 22,5 grame

Vitamina C: 67% din valoarea zilnică (VD)

Cupru: 20% din DV

Folat: 18% din DV

Vitamina B6: 12%

Nutrienții săi stimulează imunitatea și sprijină și sănătatea inimii, mai scrie știe sursa citată mai sus. El poate fi consumat și dacă aveți probleme cu stomacul, deoarece conține amilaze. Totodată, un studiu a arătat că el poate proteja împotriva mai multor tipuri de cancer uman, inclusiv cancerul pulmonar, de colon, de piele, de sân și neuronal, informează Medical News Today. Desigur, puteți să-l folosiți în smoothie-uri, prăjituri sau alte preparate, gustul său aromat fiind divin.