Dieta keto a devenit extrem de virală în mediul online și tot mai multe persoane apelează la ea pentru a pierde câteva kilograme. Ei bine, aceștia nu știu la ce riscuri majore se expun. Dacă și tu aveai de gând să apelezi la această dietă, cel mai bine ar fi să ții cont de cele menționate ulterior. Iată care sunt riscurile ascunse ale dietei keto!

Riscurile ascunse ale dietei keto

Dieta keto a devenit tot mai populară în ultimii ani. Aceasta le promite oamenilor că vor reuși să piardă multe kilograme într-un timp foarte scurt. Cum? Prin eliminarea mai multor alimente. Printre alimentele care sunt total interzise în dietă întâlnim și pâinea și pastele.

Ei bine, mai mulți cercetători britanici au făcut câteva studii și au examinat 53 de adulți sănătoși. Aceștia au fost repartizați aleatoriu către 3 diete care au fost studiate. După cele 12 săptămâni de studiu, experții au observat că cei care au ținut dieta keto, săracă în carbohidrați au slăbit 2,9 kilograme. Însă, cei care au ținut o dietă săracă în zahăr au slăbit 2,1 kilograme.

Surprinderea cea mai mare a fost atunci când cercetătorii au descoperit că cei care au ținut această dietă prezentau un nivel crescut de colesterol. Pe lângă asta, acești au dat și semne de rezistență la insulină, dar și un nivel reduc al bateriei Bifidobacteria.

dieta keto, riscuri, sanatate
Dieta keto Sursă: fotografie generată de DALL-E

Ce recomandă specialiștii?

Specialiștii recomandă celor care vor să țină această dietă să nu o judece doar pentru numărul de kilograme pe care îl pot pierde. De cele mai multe ori, multe kilograme pierdute vin la pachet cu multe riscuri.

„În ciuda reducerii masei de grăsime, dieta ketogenică a crescut nivelurile de grăsimi nefavorabile din sângele participanților noștri, ceea ce, dacă se menține de-a lungul anilor, ar putea avea implicații pe termen lung asupra sănătății, cum ar fi creșterea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral”, a explicat dr. Aaron Hengist, cercetătorul principal al studiului, conform adevarul.ro.