Toată lumea îți dorește să aibă un abdomen perfect plat, însă acest lucru este destul de dificil, mai ales când nu respecți niște reguli. Combinația dintre dietă și exerciții fizice ne poate ajuta să ajungem acolo unde ne dorim. Iată câteva reguli de aur pentru un abdomen plan!

Reguli de aur pentru un abdomen plat

Grăsimea din jurul burții este un complex pentru foarte multe persoane în ziua de astăzi. Această zonă este destul de greu de lucrat și îi poate pune în dificultate pe mulți. Ei bine, noi vă putem spune că, în primul rând, trebuie să țineți cont de câteva lucruri foarte importante în procesul de a avea abdomenul mult visat. Iată care sunt acestea!

  • Trebuie să aveți o alimentație bogată în fibre

Fibrele te ajută să te simți sătul o perioadă mai îndelungată și astfel vei reduce cantitatea de mâncare. Pe lângă asta, acestea mențin și sistemul digestiv funcționa. Un sistem digestiv sănătos va reduce balonarea și va menține abdomenul plat.

  • Trebuie să faceți mai multe exerciții în picioare și nu jos

Statul în picioare în timp ce efectuezi anumite exerciții cum ar fi cele cu gantere pentru bicepși te poate ajuta să îți întărești mușchii abdomenului.

abdomen, reguli, grasime
Abdomen perfect                                                                                                               Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Trebuie să consumi mai mulți acizi grași mononesaturați

Aceștia ajută la reducere greutății corporale și sunt foarte benefici pentru organism. Ei pot fi luați din avocado, ulei de măsline, nuci, ulei de susan, unt de arahide fără zahăr.

  • Trebuie să eviți sedentarismul

Persoanele care vor să scape de grăsimea abdominală trebuie să introducă sportul în rutina lor, mai ales dacă îți petrec mare parte din timp stând la birou. Pot face mici activități pe parcursul zilei cum ar fi urcarea scărilor, mersul pe jos sau statul în picioare la birou.

  • Trebuie să vă hidratați suficient

Hidratarea este esențială în acest proces. Poți reduce la minimum retenția de apă și balonarea. Puteți opta atât pentru apă simplă, cât și pentru apă infuzată cu citrice, fructe de pădure sau castraveți, pentru un plus de aromă.