Ceea ce mâncăm zilnic este cel mai important aspect, fie că vrem să scădem în greutate sau nu, așadar, iată cum să te îngrași corect. Desigur, înainte de toate, puteți să fă faceți niște analize de rutină, apoi să apelați la un nutriționist. Cu siguranță, acesta vă va dea cele mai bune sfaturi și vă va oferi un plan alimentar echilibrat care să vă ajute să ajungeți la rezultatul mult dorit.

Apoi, urmează să puneți în practică totul, deci este nevoie de multă ambiție și perseverență.

Cum să te îngrași corect – Pași simpli de urmat

1. Mâncați mai multe alimente nutritive, bogate în calorii, potrivit Mayo Clinic.

2. Încercați să fiți mai atenți la etichetele alimentelor pe care le consumați, în așa fel încât să aveți o evidență a ceea ce mâncați.

3. Mesele mai dese sunt recomandate de specialiști, dacă vă doriți să vă îngrășați. Desigur, puteți să vă faceți un plan al orelor în care să mâncați, astfel încât să intrați mai repede în ritm.

Imagine reprezentativă pentru un tânără pe cântar. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4. Mâncați mai multe proteine. Nu doar carnea este importantă ci și alte alimente bogate în proteine, precum, peștele, ouăle, fasolea, avocado, năutul, iaurtul, lintea, quinoua.

5. Adăugați gustări sănătoase între mese.

6. Consumați mai multă brânză, nuci, semințe și fructe, notează nhs.uk.

7. Fibrele sunt și ele foarte importante dacă vă doriți o dietă echilibrată. Spre exemplu, la micul dejun puteți să vă pregătiți o budincă de ovăz sau de chia.

8. Exercițiile fizice sunt și ele la fel de importante. Cu ajutorul lor mușchii se vor întări, iar pielea nu va avea de suferit în urma modificării corpului.

9. Încercați să renunțați la dulciuri.

10. Prăjelile sunt și ele de evitat, însă o dată la ceva timp puteți să vă faceți această plăcere. La fel și în cazul fast food-ului.

11. Băuturile carbogazoase ar trebui și ele eliminate și înlocuite cu apă plată, ceaiuri, fresh-uri sau limonadă preparată din diverse fructe.