Vezi de unde poate fi admirată Dunărea, la de la înălțime! Chiar există un vârf, unde priveliștea îți poată tăia răsuflarea.

De unde poți vedea Dunărea?

Rezervația naturală poate fi așadar văzută foarte clar, de pe Vârful Negoiu, din Masivul Făgăraș, care are 2535 metri înălțime, notează shtiu.ro. Bineînțeles, vremea trebuie să fie una foarte favorabilă, cu cer senin, fără ceață, în așa fel încât nimic să nu perturbe vizibilitatea.

Din păcate, numărul turiştilor din Delta Dunării a scăzut anul trecut cu cel puţin 40% faţă de 2022, pe fondul războiului din Ucraina, după cum a spus preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării, Daniel Ilușcă. Locul unic atrage oameni și de peste hotare, ei fiind uimiți de fotografiile cu Delta.

Imagine reprezentativă pentru un vârf montan. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mulți împătimiți ai drumețiilor ajung în zonă, traseele fiind unele uimitoare. Aici puteți vedea de exemplu prima cabană din Negoiu, care a fost construită în anul 1896.

“Era o mare problemă să se ajungă pe vârful Negoiu, pentru că era pe graniţa între Ţara Românească şi Austro-Ungaria şi era foarte greu de ajuns. Atunci drumul de ajuns la cabana Negoiu era coborând de la cabana Negoiu în Valea Sărăţii şi apoi urcai către vârf. Ca să se evite urcuşul şi coborâşul acesta după anii 1900 s-au făcut 7 poduri pe versantul stâng al Văii Sărăţii iar drumul în acea perioadă se numea Drumul pe la Strunga Dracului”, a povestit Andrei Buta, pentru Adevărul.

Lacul Călțun, un lac glaciar este de asemenea un alt loc mirific din Vârful Negoiu. Traseul până aici nu este deloc ușor, deoarece poate dura câteva ore bune, de aceea specialiștii recomandă parcurgerea lui între lunile iunie-octombrie. Foarte atenți trebuie să fiți și la cum vă îmbrăcați și încălțați, dar și ce vă luați cu voi. Apa este foarte importantă, la fel și mâncarea.