Bucătăria grecească este recunoscută în toată lumea pentru preparatele sale pline de savoare. Mai jos vă vom prezenta rețeta de musaca grecească, cu care îi vei cuceri pe toți cei dragi. Se prepară în doar câteva momente iar rezultatul merită din plin.

Rețeta de musaca grecească

Ai fost recent în Grecia și te-ai bucurat de preparatele lor delicioase? Nu îți poți lua gândul de la ele? Ei bine, atunci este momentul să le prepari chiar tu, la tine acasă. Iată tot ce ai nevoie pentru a face cea mai bună musca!

Ingrediente

  • 4 vinete de mărime medie
  • 5 cartofi de mărime medie
  • un praf de zahăr
  • sare si piper
  • ulei de floarea soarelui

De asemenea, pentru umplutura de carne Bolognese, ai nevoie de:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 1 ceapa tocată
  • 1 lingura pastă de rosii (passata)
  • 1 pahar de vin roșu
  • ulei de floarea soarelui
  • ½ linguriță de zahăr sare si piper

Pentru sosul bechamel, specific grecesc trebuie neapărat să ai următoarele ingrediente în bucătărie:

  • 125 g ulei de floarea soarelui
  • 125 g făina
  • 625 g lapte la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • brânză tip Gruyere ras sau parmezan (± 100g)
  • nucșoară rasă
  • sare şi piper
musaca, grecia, reteta
Musaca grecească Sursă: fotografie generată de DALL-E

Metoda de preparare

Metoda de preparare nu este atât de dificilă precum pare. Inițial, se curăță cartofii și se taie în felii de grosime medie, iar ulterior vinetele se taie rondele subțiri și se pun la prăjit. De asemenea, pentru umplutura de carne, tot ce trebuie să faci este să călești ceapa într-o oală, apoi să adaugi carnea tocată pe care să o prăjești bine. Se pune vin roșu, pasta de roșii, sare, piper, iar toate ingredientele se lasă la fiert până când compoziția începe să scadă.

Sosul bechamel se prepară într-o altă oală, în care combinăm ulei cu făină și adăugăm laptele treptat, amestecând fără oprire. Condimentăm apoi cu sare, piper și nucșoară, iar la sfârșit încorporăm ouăle deja bătute. Musacaua se asamblează într-o tavă, în straturi, așa cum procedăm și în rețeta românească.

Punem întâi cartofii, vinetele, jumătate din carnea gătită și repetăm cu încă un strat de vinete și restul compoziției de carne. La final, sosul alb se toarnă deasupra și se presară brânză rasă. Tava trebuie băgată la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.