Nuga este copilăriei pentru mulți dintre noi, iar acum se găsește din ce în ce mai greu la magazine. Dacă și tu te-ai săturat să o cauți, însă fără succes, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta cum poți să faci nuga de casă cu doar câteva ingrediente. Este o rețetă foarte ușoară, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos.

Nuga de casă

Această rețetă este una destul de ușoară, care nu necesită prea multe ingrediente și prea mult timp de gătire. Iată tot ce ai nevoie pentru a prepara cea mai bună nuga, chiar în bucătăria ta.

  • 3 albușuri de ou
  • 200 de grame de miere
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 200 de grame de alune, nucă, migdale, fistic etc.
  • 2 foi de napolitană (opțional)
nuga, reteta, desert
Nuga de casă Sursă: fotografie generată de DALL-E

Modul de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu. Prima dată se separă gălbenușurile de albușuri, iar apoi albușurile se bat împreună cu mierea și zahărul timp de 15 minute, până când zahărul se dizolvă. Continuăm să amestecăm compoziția, iar între timp adăugăm zahărul vanilat și zeama de lămâie împreună cu esența de vanilie. La final, spuma obținută trebuie să fie lucioasă.

În continuare, avem nevoie de o oală cu apă, pe care o punem la încălzit, după care începem să „gătim” spuma. Deasupra vasului cu apă care fierbe se pune recipientul în care se află spuma și se amestecă fără oprire. Totul va dura aproximativ 30 de minute. Compoziția spumoasă va fi lucioasă și densă, iar ulterior în ea, se adaugă alunele, nucile și fisticul.

Astfel, compoziția rezultată se va pune între cele două foi de napolitană. Dacă nu doriți să folosiți napolitană, puteți pune compoziția într-o tavă cu hârtie de copt. Nuga se pune în frigider pentru 12 ore, iar abia după ce s-a răcit, desertul este gata de savurat alături de cei dragi.