Este sau nu indicat să bei apă în timpul mesei, dacă îți dorești să slăbești? Această întrebare stă pe buzele multor persoane care se luptă cu kilogramele în plus. Un medic nutriționist renumit a explicat care sunt avantajele și dezavantajele acestui obicei.

Este sau nu indicat să bei apă în timpul mesei?

Foarte multe persoane se luptă cu kilogramele în plus și țin nenumărate diete. Ei bine, acestea trebuie să și respecte câteva reguli destul de clare. Printre acestea se numără și consumul de apă. Mai multe zvonuri au susținut că dacă cineva bea apă în timp ce ia masă, acest lucru va avea un impact negativ. Atât digestia, cât și silueta ar fi afectat de acest obicei. Un nutriționist celebru de la noi din țară a explicat cum stă, de fapt, situația. Conform spuselor acestuia, apa doar umple stomacul. Mai mult de atât, nu afectează digestia, ci din contră, o să dea o senzație de sațietate mult mai rapidă.

apa, masa, consumul de apa
Consumul de apă Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Apa băută în timpul mesei nu face decât să umple stomacul și să determine o senzație de sațietate mai rapidă, dar nu afectează în niciun fel modul în care alimentele sunt descompuse și absorbite în organism. Nu există sucuri digestive mai concentrate sau mai diluate în funcție de lichidele din tractul digestiv.

Să luam de exemplu pâinea, fie că e proaspătă, prăjită sau făcută pesmet, ea vă necesita aceleași enzime pentru digestie. Așa că pentru organism nu face diferență dacă mâncam pâine proaspătă sau pâine prăjită peste care bem apa. E ca și cum ai spune că friptura cu orez se digera corect, însă e o problema să mâncam ciorba de perișoare, unde carnea și orezul sunt puse în multa apă.

Argumentele sunt stupide, pe măsură absurdului din enunț! Nu exista sucuri digestive mai concentrate sau mai diluate, ele stiu să acționeze indiferent de cantitatea de lichid din tubul digestiv. Indiferent dacă am mâncat un biscuit sau un iaurt, corpul nostru vă secreta automat substanțele necesare digestiei”, a explicat Mihaela Bilic, conform Fanatik.