Ce zici de o vacanță în Laponia? Puteți alege fie să plecați într-o excursie organizată de un ghid, fie pe cont propriu. Indiferent ce ați alege, experiența va fi una inedită, atât pentru adulți, cât și pentru cei mari.

Care este prețul pentru o vacanță în Laponia?

Dacă alegeți vacanța cu un grup organizat, prețul pornește de la 2650 euro de adult și 2250 euro pentru copiii între 2 și 12 ani, razvanpascu.ro. În general, aici se stau 5 zile și 4 nopți. Cel mai probabil pe cont propriu ar costa și mai mult, având în vedere faptul că zborul nu este direct și aveți nevoie și de o mașină cu care să vă deplasați între atracțiile turistice.

Despre activități nici nu se pune problema, deoarece în Țara lui Moș Crăciun totul este magic, iar spiritul sărbătorilor va putea fi readus din nou la viață.

Imagine reprezentativă pentru Laponia. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Spre exemplu, Satul lui Moș Crăciun, care este deschis tot timpul anului vă va uimi. Acolo puteți să-i scrieți o scrisoare, dar și să cumpărați tot felul de lucruri drăguțe pentru cei dragi. Din august până în aprilie din acest loc puteți vedea luminile nordice, scrie Travel Leisure.

Ce activități puteți face în Laponia?

O plimbare cu sania trasă de câinii husky este din nou o activitate extrem de populară acolo, pe care nu trebuie să o ratați. La Santa Park, dorințele vor deveni realitate, deoarece cei mici vor putea participa la tot felul de activități împreună cu elfii, ceea ce-I va bucura foarte tare.

Satul de gheață Lainio, o excursie cu snowmobilul, safariul cu reni, skiatul, o zi la spa, sunt și ele printre opțiuni. Desigur, trebuie să fiți atenți și la hainele pe care le luați cu dvs, deoarece este extrem de frig. La unele activități copiii nu pot participa tocmai din acest motiv, așadar trebuie să citiți cu atenție orice detaliu.

Anul acesta există cele mai mari șanse să vedeți și aurora boreală, mai ales în Laponia. Acest lucru se întâmplă datorită vârfului activității solare, fiind cel mai bun an din ultimele 2 decenii pentru observarea acestui fenomen natural, notează Luxury Travel.