Atunci când vine vorba de copii, părinții își doresc să le îndeplinească toate dorințele. Același lucru se întâmplă și la capitolul mâncare. Ceea ce mulți părinți nu știu este care este alimentul care îi face pe copii obezi. Mulți dintre ei îl consumă la fiecare cină.

Alimentul care îi face pe copii obezi

Alimentația echilibrată este cheia atunci când îți dorești un organism sănătos, fie că ești adult sau copil. Atunci când vine vorba de cei mici trebuie acordată o atenție aparte pentru regimul lor. Aceștia au nevoie de extrem de multe vitamine, iar pe lângă asta trebuie eliminate produsele care le-ar putea face rău în timp. Un nutriționist cunoscut de la noi din țară a tras un semnal de alarmă în privința cărnii. Consumată incorect, aceasta ar putea duce la acumularea de grăsime în organism ceea ce, mai târziu, se transformă în obezitate.

Carnea nu trebuie eliminată din alimentația celor mici, însă trebuie consumată cu moderație. Asta înseamnă că cei mici ar trebui să mănânce carne de maxim trei ori pe săptămână.

„Prea multe proteine la vârsta de 4 ani = kilograme în plus la 7 ani. Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.”, a spus Mihaela Bilic, potrivit ziare.com.

carne, alimentatie, copii
Carne Sursă: fotografie generată de DALL-E

Nu doar carnea poate fi nocivă, ci și alte preparate precum mezelurile, ouăle, brânzeturile sau alimentele de origine vegetală. Nutriționista susține că obezitatea poate fi evitată dacă se respectă anumite reguli de alimentație. Nici zahărul nu este indicat să fie consumat zilnic, ci cu moderație. Acest lucru este valabil atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

„Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămând decât îndopat cu carne/proteine.”, a mai spus nutriționistul.