Dacă ai decis să ții post de acolo încolo sau pur și simplu să renunți la carne, ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta cu ce poți înlocui carnea din alimentație. Trebuie să ai grijă să adopți o dietă echilibrată și să înlocuiești carnea fără ca organismul tău să îi simtă lipsa. Iată tot ce trebuie să știi!
Cu ce poți înlocui carnea din alimentație?
Înainte de a-ți prezenta orice variantă de aliment care poate ține locul cărnii, trebuie să știi ce se va întâmpla în corpul tău dacă vei înceta să o consumi. Ei bine, carnea este o sursă importantă de B12, fier și calciu. Aceasta aduce un aport major de proteine necesare corpului uman.
Multe persoane se simt slăbite atunci când încep să nu mai consume carne. Unele studii demonstrează că eliminarea ei este benefică. Gustul cărnii este mai greu de înlocuit, însă nutrienții pe care aceasta îi are se găsesc în foarte multe legume. Iată cu ce o poți înlocui!
Leguminoasele
Bobul, fasolea, mazărea, lintea sau năutul sunt alimente din care poți pregăti o mulțime de preparate savuroase, care pot înlocui carnea tocată de porc sau de vită.
Conopida
Cu un aport ridicat de vitamine, minerale și fibre, conopida se află mereu în topul alimentelor sănătoase pentru consumatorii vegetarieni.
Vinetele Delicioasele vinete, atât de dulci și apetisante când sunt pregătite la cuptor sau pe grătar, reprezintă un înlocuitor pentru carne cu un conținut scăzut de carbohidrați, cu un conținut scăzut de calorii și cu beneficii mari pentru sănătate.
Ciupercile
Cu pulpa lor sățioasă, bogate în proteine și minerale, ciupercile dau un gust delicios preparatelor care se fac în mod tradițional pe bază de carne fiartă sau carne tocată.
Nucile
Alunele, nucile, migdalele sau nucile pecan constituie ingrediente surprinzătoare, crocante, delicioase și sățioase cu care poți înlocui carnea.
Soia
Se știe de câțiva ani buni cât de sățioasă este soia și versatilă în bucătărie.
Tofu
Brânza obținută din lapte de soia este un aliment delicios și poate înlocui atât carnea, cât și brânzeturile din lapte de vacă sau de oaie.
Semințele
Miezul de floarea soarelui, miezul din semințele de bostan, semințele de in sau de chia sunt foarte nutritive și sănătoase.