Dacă până acum petreceai ore în șir făcând de mâncare, iată câteva trucuri simple care te vor ajuta în bucătărie! La unele dintre ele nici măcar nu ai nevoie de prea multă îndemânare.

Tu la ce apelezi pentru a-ți ușura munca?

15 trucuri simple care te vor ajuta în bucătărie. Ai auzit de ele?

1.Vin, vermut sau apă pentru degresarea tăvilor și tigăilor. Dacă nu știai până acum cum să le cureți mai bine, ei bine puteți adăuga puțin din cele menționate. Pentru a acționa cât mai repede, puteți să puneți totul pe foc pentru câteva minute, scrie BBC.

2.Bulion din resturile de legume. Dacă ați rămas cu multe legume și vă este teamă că acestea s-ar putea strica într-un timp scurt, puteți să le tăiați și să faceți bulion din ele. Pentru o aromă extra, puteți să le băgați puțin la cuptor, într-o tavă, notează Bored Panda.

3.Adăugați puțin unt peste carnea abia prăjită, astfel încât aceasta să nu se usuce.

Imagine reprezentativă pentru gătit. „Sursă: Fotografie generată de AI”

4.Păstrați o cantitate mică de apă pentru paste pentru a o adăuga la sosuri. Acestea vor căpăta în cele din urmă un gust divin.

5.Acoperiți fructele și legumele cu un strat de prosoape de hârtie umede, apoi înfășurați farfuria sau castronul în folie de plastic. În cele din urmă, băgați totul la frigider.

6.Puneți foaie de copt în tigaie înainte de a prăji ceva. În acest fel preveniți stropirea aragazului și a lucrurilor din jur cu ulei.

7.Folosiți resturile de pâine pentru a vă face pesmet în casă, conform Real Simple.

8.Investiți în ustensile de bucătărie calitative.

9. Condimentele sunt foarte importante. Acestea pot schimba complet gustul mâncării, așadar nu ezitați să testați tot felul de gusturi interesante.

10. Folosiți ața dentară pentru a tăia brânza sau produsele de patiserie. Cu ajutorul acestui truc vă asigurați că produsul este tăiat perfect, precizează cnet.com.

11.Puneți puțin ulei atunci când fierbeți paste, astfel încât acestea să nu se lipească de oală sau între ele.

12.Igienizați foarte bine tocătorul după ce ați tăiat carnea.

13.Băgați carnea în saramură, astfel încât ea să fie mai suculentă și mai aromată.

14.Nu lăsați niciodată în cuptor prăjiturile, după ce acestea sunt gata.

15.Gustați mereu mâncarea și adăugați un praf de sare la orice gătiți.