Iată câteva idei de mâncare pentru nuntă! Dacă ești în căutarea meniului perfect, acest articol cu siguranță îți va fi de ajutor, deoarece mâncarea și băutura sunt foarte importante la un astfel de eveniment.
Desigur, cel mai important este ca meniul să fie diversificat, proaspăt și să arate bine în farfurie, potrivit ajutormacasatoresc.ro.
Idei de mâncare pentru nuntă
Înaintea oricărui eveniment de asemenea amploare, mirii au obligația de a merge la restaurant cu câteva luni înainte pentru a gusta din preparate. De obicei, meniul este format din mai multe feluri de mâncare, alese în funcție de regiune și tradiții. Uneori se întâmplă ca proaspăt căsătoriții să nu țină cont de aceste aspecte.
Astfel, ei creează un meniu de la zero cu mâncarea pe care ei o preferă. De asemenea, există și nunți unde meniul este stil bufet suedez, iar invitații își aleg singuri ceea ce vor să mănânce.
Dacă optați pentru un meniu clasic, tradițional acesta este compus din:
- Aperitiv. Acesta este format din niște gustări reci, precum: brânzeturi, selecție de roșii, măsline, gujoane de pui, icre, mezeluri, rulade, chifteluțe
- Felul 2. Acesta conține sărmăluțe în foi de varză sau viță servite cu mămăliguță, smântână și ardei
- Gustare caldă. De obicei la acest fel este servit un tip de pește alături de o garnitură de legume sau orez. Păstrăvul și șalăul ar fi cele mai alese, deoarece nu au grăsime, conform Wed Mag.
- Felul principal. Restaurantele merg de obicei pe idee pregătirii a cel puțin două feluri de carne, spre exemplu, pui și porc. Ca și garnitură, pot fi aleși cartofii la cuptor sau cartofii gratinați cu cașcaval. Alături de acestea poate fi servită și o salată.
Tendințe 2024 pentru nunți
În cazul în care vă doriți să ieșiți din anonimat, la aperitiv puteți înlocui preparatele clasice cu creveți la grătar, brânză halloumi, prosciutto pe grisine, dar și altele. Dacă nu vreți sarmale le puteți scoate din meniu și să treceți direct la pește, care poate fi unul mai gras, precum somonul, fie, dacă vă sunt pe plac, fructele de mare.
La felul principal puteți merge pe ceva mai sofisticat. Un exemplu ar fi obrăjorii de porc serviți alături de piure cu trufe.
Pe lângă acest meniu, la modă în anul 2024 sunt cheese bar-ul, fie un colț cu mâncare de tip fast-food. Pentru dulciuri puteți proceda la fel, colaborând cu o cofetărie. Totodată, puteți avea și un bar de fructe cu fântână de ciocolată, și un tort de shot-uri. Și la tort puteți alege dintr-o gamă variată în funcție de gusturi și preferințe.