Atunci când vine vorba de  băuturi alcoolice, berea este de departe în topul preferințelor. Aceasta este perfectă într-o zi toridă de vară, însă excesul poate cauza probleme serioase de sănătate. Iată ce se întâmplă dacă bei bere zilnic!

Ce se întâmplă dacă bei bere zilnic?

Chiar dacă vara este aproape de final, temperaturile ridicate persistă în majoritatea orașelor din țară. Multe persoane aleg să se răcorească, la final de zi, cu o bere rece. Ei bine, dacă acest lucru devine o rutină zilnică, atunci ne confruntăm cu o problemă. Deși mulți au impresia că berea nu este o băutură atât de puternică, lucrurile nu stau chiar așa.

Consumul zilnic de bere poate face o persoană să se simtă deprimată și poate agrava anxietatea, în cazul în care persoana respectivă se confruntă cu aceasta. Pe lângă asta, berea poate să provoace probleme de digestie. Aceasta irită intestinul, iar consumată pe termen lung poate duce la gastrită.

Pe lângă toate acestea, berea poate afecta și ficatul. Acest lucru nu este valabil numai pentru acestea, ci pentru majoritatea băuturilor care conțin alcool. Așadar, dacă până acum consumați zilnic bere sau alte băuturi alcoolice, ar fi cazul să puneți stop acestui obicei înainte ca sănătatea voastră să fie afectată.

bere, consum zilnic, sanatate
Bere Sursă: fotografie generată de DALL-E

Specialiștii recomandă consumul de alcool cu moderație

Specialiștii nu recomandă dispariția totală a alcoolului din organism, ci doar consumul cu moderație. Ce înseamnă acest consum cu moderație? Ei bine, puteți consuma alcool în cantități mici de 2-3 ori pe săptămână sau la evenimente. La evenimente este important să vă controlați și să nu depășiți limita pe care o aveți. Acest lucru ar putea să vă afecteze destul de mult, atât pe moment, cât și pe termen lung.

În ceea ce privește berea, și aceasta trebuie consumată în cantități mici și mai rar, nu zilnic. În cazul în care simțiți nevoie să beți mai des, puteți apela la varianta de bere fără alcool.