Mojito este unul dintre cele mai îndrăgite cocktail-uri și este perfect pentru zilele călduroase de vară. Foarte multe persoane îl evită, totuși, pentru că are alcool, mai ales pe timpul zilei. Iată cum poți să-ți prepari cel mai bun mojito fără alcool, chiar la tine acasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Cel mai bun mojito fără alcool

Mojito, una dintre cele mai îndrăgite băuturi poate fi preparată și fără alcool. Această rețetă este perfectă pentru cei care vor să se bucure de gustul acestuia în oricare moment al zilei. Pe lângă asta, și cei care nu consumă alcool vor fi la fel de fericiți. Iată tot ce ai nevoie pentru a prepara această băutură chiar la tine acasă.

Ingrediente:

  • 50 ml suc de lime
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 1 crenguță de mentă
  • Gheață zdrobită
  • 100 ml apă minerală sau apă tonică
  • 100 ml de suc carbogazos de lămâie
  • O felie de lime pentru decor
mojito, reteta, cocktail fara alcool
Mojito fără alcool                                                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

În primă fază trebuie să spălați foarte bine lime-ul și menta. Apoi, tăiați lime-ul în patru bucăți și adaugați-l într-un pahar. Peste el puneți zahărul brun și sucul de lămâie proaspăt stors.

Ulterior, adăugați menta și câteva felii de lime. Amestecați totul foarte bine pentru ca aromele să se elibereze complet și să se îmbine perfect.

Gheața zdrobită o puteți obține cu ajutorul unui blender sau pur și simplu o puteți zdrobi cu un sucitor. Aceasta trebuie să nu fie mărunțită de tot, ci să fie în bucăți potrivite pentru a nu se topi foarte repede.

Ultimul pas pe care trebuie să îl faci este să adaugi gheața în pahar, apa tonică și sucul carbogazos de lămâie. Ornează totul cu o felie de lime și câteva frunze de mentă, iar băutura ta este gata de servit. Te vei bucura de un mojito perfect, fără alcool, chiar la tine acasă. Vei vedea că această rețetă este gata foarte repede, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos.