Nadia Comăneci a făcut declarații emoționante despre sportul cu care a făcut mândră o întreagă Românie. Legenda sportului a dat și câteva verdicte în ceea ce privește competiția de joi, dar a vorbit și despre cum își păstrează ea medaliile astăzi.

Nadia Comăneci, mândria țării

Acum în vârstă de 62 de ani, românca are în palmaresul său 9 medalii olimpice, obținând prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

„Pentru mine este foarte important să promovez sportul în rândul generaţiilor viitoare. Nu sunt foarte sigură ce înseamnă un zece. Un zece înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Scoate tot ce e mai bun din tine. 

Când ai un proiect şi munceşti din greu pentru el şi simţi că totul a ieşit bine, este o zi perfectă pentru tine. Dar cred că a fost cu adevărat perfect? Este o stare de spirit. Ceva pe care toată lumea vrea să experimenteze”, scrie EFE, potrivit agerpres.ro.

Imagine cu Nadia Comăneci. „Sursă: Captură ecran Instagram”

Cât despre competiția de joi, ea a spus că între Simone Biles şi brazilianca Rebeca Andrade, tinde să creadă că americanca va câștiga, deoarece este „foarte competitivă”.

Despre Jocurile Olimpice spune că și acum retrăiește emoțiile, iar ea continuă să le țină pumnii strânși tuturor participanților. Medaliile a dezvăluit pentru sursa menționată mai sus, că le păstrează într-un seif.

Cât de mulțumită e Nadia Comăneci de gimnastele României?

Nadia Comăneci a explicat că locul 7 ocupat de România este unul foarte bun, având în vedere că din anul 2012 nu am mai avut reprezentanți. Atunci, țara noastră obținuse bronzul.

”Intri în finală pe echipe, după 12 ani… și acum spunem locul 7? Adică, ce facem, sărim de la 8 ani de neparticipare direct pe 2? Deci trebuie să ne bucurăm că fetele au concurat, s-au văzut, au avut dificultate, frumusețe, execuție. Au avut o dificultate mare la bârnă”, a spus gimnasta pentru Sport.ro.

Jocurile Olimpice se vor desfășura la Paris până pe data de 11 august. Deja România are o medalie de aur obținută de înotătorul David Popovici, la proba de 200 metri liber.