David Popovici, un tânăr de doar 19 ani a oferit speranță țării noastre și ne-a demonstrat că se poate. Seara trecută, acesta a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris și a făcut mândră o Românie întreagă. Puțini știu, însă, care este povestea lui David Popovici și cum a ajuns să fie campion.

Povestea lui David Popovici

Totul a început pe vremea când David avea doar 4 ani și a fost diagnosticat cu scolioză. Acesta a ajuns la bazin pentru a-și trata aceasta afecțiune, însă totul s-a transformat rapid în dragoste. A fost pasionat de înot și s-a inițiat cu antrenori cunoscuți de la noi din țară.

Mai apoi acesta a ajuns să colaboreze cu antrenorul Adrian Rădulescu, pe vremea când avea 9 ani. La 10 ani a bătut primul record național. La 14 ani deja participa la Campionatele Naționale de cadeți și a luat medalie la toate cele 15 probe, 12 dintre ele fiind de aur.

La Europenele de Natație de la Budapesta, în 2020 David Popovici a reușit să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a bătut de trei ori recordul național al României în timpul acestui eveniment din Ungaria, în serii, în semifinale și în finală.

La Europenele de Juniori din 2021, de la Roma, David Popovici a câștigat patru medalii, a bătut de două ori recordul național la 100 de metri liber și o dată recordul mondial de juniori la 200 de metri liber.

Tot în 2021, la Europenele în bazin scurt, David Popovici a aurul la 200 de metri liber și și-a doborât propriul record național pe care îl stabilise la Cupa Mondială.

În 2022, când avea doar 17 ani, Popovici a devenit al doilea dintre cei mai tineri înotători care câștigă proba de 200 de metri liber la Mondiale.

popovici, inotator, jocurile olimpice
David Popovici                                                                                                                                              Sursă foto: Facebook

David Popovici din spatele campionului

David s-a remarcat prin performanțele sale, însă în spatele a tot ce a realizat a rămas un simplu tânăr. Pasionat de psihologie, acesta a intrat la Facultatea de Psihologie din București, însă a fost nevoit să îți înghețe anul pentru a se pregăti intens de Jocurile Olimpice de la Paris.

Tânărul a refuzat propunerile unor facultăți din străinătate și a ales să rămână în țară. Pasiunea lui pentru psihologie se datorează și mamei sale care este psiholog. Părinții lui s-a dedicat total lui, astfel că mama sa a absolvit cursuri pentru ofițer de doping. A recurs la acest gest pentru a cunoaște procedurile prin care fiul său trece. Pe lângă asta a vrut să evite posibilele erori în pregătire.

Tatăl său și-a lăsat meseria pe plan secund și s-a specializat pe nutriție sportivă. Tot el este cel care se ocupă de imaginea marelui David Popovici.