Iată mai jos programul complet de la Jocurile Olimpice 2024, pentru România. Marți, 30 iulie, cu toții le țin pumnii strânși sportivilor care au mers la Paris pentru a demonstra cât de buni sunt.

Care a fost reacția lui David Popovici după ce a cucerit aurul la Jocurile Olimpice 2024

Deja, țara noastră are o medalie de aur obținută de înotătorul David Popovici, luni, 29 iulie, la proba 200 metri liber. Timpul său a fost de 1:44.72, foarte aproape de ceilalți înotători. La scurt timp, tânărul a făcut și primele declarații despre acest succes, având în vedere emoțiile trăite pe podium, în timp ce imnul României răsuna pe fundal.

”A fost o cursă foarte strânsă, numai că a win is a win. Ma bucur că am atins primul peretele, imediat cum am văzut luminița aia lipită de block start, mi-am dat seama că am fost primul care a atins și l-am făcut foarte fericit pe copilul din mine și pe mine mic care își dorea foarte tare să ajungă la Jocurile Olimpice, îndrăznea să viseze și la o medalie, eventual de aur. Uite, că l-am făcut foarte fericit!”, a declarat David Popovici pentru TVR.

Programul pentru Marți, 30 iulie. Ce sportivi români participă la probe?

Azi, reprezentații României vor concura la box, canotaj, gimnastică artistică, înot, polo, tenis de masă şi triathlon, potrivit DCNews.

11:00 – Tenis de masă, turul 2 feminin, Bernadette Szocs – Margaryta Pesotska

Imagine reprezentativă pentru Jocurile Olimpice 2024. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

11:10 – Canotaj, schif simplu masculin, sferturi, Mihai Chiruță sfertul 1 (primii trei în fiecare dintre cele patru sferturi se califică în semifinale)

11:50 – Canotaj, dublu vâsle feminin, semifinale, Ancuța Bodnar, Simona Radiș semifinala 2 (primele trei din fiecare semifinală se califică în finală)

12:10 – Canotaj, dublu vâsle masculin, semifinale, Andrei Cornea, Marian Enache semifinala 1 (primii trei din fiecare semifinală se califică în finală)

12:40 – Canotaj, dublu rame masculin, recalificări, Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă (primii doi se califică în finală)

12:17 – Înot, 100 m liber masculin, serii, David Popovici seria a 9-a (primii 16 cei mai rapizi timpi merg în semifinale)

21:30 – Înot, 100 m liber masculin, semifinale, David Popovici

17:35 – Polo, grupa A, România – SUA

18:22 – Box, optimi, Lăcrămioara Perijoc – Enkhjargal Munguntsetseg (Mongolia)

19:15 – Gimnastică artistică, finala echipe feminin România (prima rotație sol, a doua sărituri, a treia paralele, a patra bârnă).

În total, delegația României are 106 sportivi.