Specialiștii fac eforturi considerabile pentru a găsi un leac împotriva cancerului. Recent, aceștia au vorbit despre bacteria care se găsește în mod obișnuit în gură. Respectiv, ea ar putea topi celulele canceroase, diminuându-le treptat, notează Sky News.

În special, oamenii de știință vorbesc de așa ceva, în special în cazul cancerului de gât sau de cap, iar reducerea a fost în proporție de 70-99%. Mai mult, șansa pacienților de a supraviețui s-a mărit considerabil, mai scrie sursa citată mai sus.

Ce spun experții despre acest leac împotriva cancerului?

Momentan, studiile au fost realizate în Londra, cu toții rămânând surprinși de rezultatele obținute.

„În esență, am constatat că atunci când găsiți aceste bacterii în cancerele de cap și gât, rezultatele sunt mult mai bune”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Miguel Reis Ferreira, consultant la Guy’s and St Thomas’ și lector superior la King’s College.

Curiozități despre vaccinul împotriva cancerului

De asemenea, în continuare se vorbește despre lansarea primului studiu din lume pentru un vaccin împotriva cancerului. Asta ar presupune realizarea unui vaccin pentru fiecare tip de cancer, în acest fel pacienții scăpând și chin.

Totodată se estimează că până în anul 2030, 10 000 de persoane ar putea beneficia de tratamente personalizate în Regatul Unit, potrivit World Economic Forum. Prima doză reușită i-a fost administrată de Dr. Edward Jenner pentru a proteja împotriva variolei în anul 1796. Deci, vaccinurile pot salva cu adevărat viețile multor persoane, având în vedere că această boală cruntă afectează nu doar adulții, ci și copiii sau tinerii.

Imagine reprezentativă pentru un specialist. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Deja un pacient a primit vaccinul pentru a trata cancerul de intestin, mai relatează site-ul. Cei care au deja această boală se pot înscrie pentru a fi vaccinați și examinați, în acest fel ajutând la avansarea cercetărilor. Specialiștii au explicat că el încearcă să stimuleze sistemul imunitar, dar și să caute și să distrugă orice urmă de cancer rămasă, informează BBC.

În România, anual sunt diagnosticate peste 95.000 de cazuri noi de cancer și aproape 54.000 de decese, conform INSP. Îmbolnăvirile în rândul bărbaților sunt cel mai des întâlnite.