Lime-ul verde este un fruct citric care, dacă este consumat așa cum trebuie, poate fi extrem de benefic pentru organism. Acesta este bogat în nutrienți și are o mulțime de vitamine. Are și un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, dar și zero grăsimi. Iată ce beneficii are lime-ul! O să vrei să îl consumi mai des după ce vei citi aceste informații.
Ce beneficii are lime-ul?
Lime-ul este din ce în ce mai întâlnit pe piața de la noi din țară, tocmai pentru beneficiile pe care le are. Acesta, consumat în cantități moderate și în anumite combinații, este extrem de benefic. Mai jos, îți vom prezenta ce influența poate avea asupra organismului uman, chiar după primele zile de consum.
-
Sursă bună de antioxidanți
-
Poate stimula imunitatea
-
Ar putea promova o piele sănătoasă
-
Poate reduce riscul de boli de inimă
-
Poate preveni apariția pietrelor la rinichi
-
Crește absorbția fierului
-
Ar putea reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer
- Promovează pierderea în greutate
- Reduce nivelul de zahăr din sânge
Consumul de lime poate avea și efecte secundare
Chiar dacă lime-ul are o mulțime de beneficii pentru organism, acesta poate avea și efecte secundare. Iată care sunt doar câteva dintre acestea:
- Dacă ești alergic la alte citrice, evită lămâile verzi. Acestea pot provoca simptome de alergie alimentară, cum ar fi umflături, urticarie și dificultăți de respirație.
- Unele persoane pot suferi de reflux acid în urma consumului de lămâi verzi sau a consumului de suc, din cauza acidității acestuia. Alte simptome digestive pot include arsuri la stomac, greață, vărsături și dificultăți de înghițire.
- Lămâile verzi sunt foarte acide și este mai bine să le consumi cu moderație. Consumul de multe lămâi verzi poate crește riscul de carii, deoarece acidul poate eroda smalțul dinților. Pentru a proteja dinții, asigură-te că îți clătești gura cu apa plată după ce ai mâncat lime sau ai băut suc.
- În unele cazuri, aplicarea de lămâi verzi direct pe piele o poate face mai sensibilă la razele ultraviolete (UV) ale soarelui și poate provoca inflamații. Acest lucru este cunoscut sub numele de fitofotodermatita.