Vara anului 2024 a fost plină de temperaturi extreme, astfel că nici toamna nu pare să se lase mai prejos. Toamna aceasta va fi total diferită de ce am întâlnit până acum și crea, în continuare, disconfort în rândul oamenilor. Iată ce temperaturi ne așteaptă în luna septembrie!

Ce temperaturi ne așteaptă în luna septembrie?

Peste doar câteva zile, toamna se va instala și în România, însă doar calendaristic. Din punct de vedere al temperaturilor, acestea vor rămâne extrem de ridicate, mai ales în sudul țării. Media va fi mai ridicată decât valorile normale, ceea ce va crea disconfort, ca și până acum. Acest lucru se va întâmpla doar în prima săptămână din septembrie, iar lucrurile se vor schimba ulterior.

În prima săptămână de școală, mai exact 9-15 septembrie, temperaturile vor scădea considerabil și vor fi înregistrate maxim 27 de grade și minim 16 grade. Atunci vor apărea chiar și averse, anunță meteorologii Accuweather.

Chiar dacă toamna este anotimpul cu cele mai multe precipitații, iată că anul acesta lucrurile vor sta complet diferit. Cu toate acestea, precipitațiile nu vor dispărea de tot, ci vor fi întâlnite pe alocuri. Temperaturile scăzute și precipitațiile dese vor fi mai întâlnite în nordul țării.

vreme, septembrie, precipitatii
Vremea în septembrie Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum va fi vremea în octombrie?

Luna octombrie va fi și ea diferită anul acesta din punct de vedere meteorologic. Ei bine, în această lună, temperaturile maxime vor ajunge să depășească 20 de grade Celsius. Termometrele vor indica temperaturi chiar și de 23 de grade.

Precipitațiile, însă, vor fi mai scăzute. Acestea sunt anunțate abia după 20 octombrie. Atunci vor fi ploi în majoritatea regiunilor din țară și vor dura câteva zile. Chiar și așa, temperaturile nu vor scădea foarte mult, însă vor ajunge să fie cât de cât optime pentru perioada respectivă. Atunci, termometrele vor indica puțin sub 20 de grade Celsius. Așadar, România va avea parte de o toamnă diferită de cele de până acum și se va bucura de o vară prelungită.