Află cum va fi vremea în septembrie! Se pare că meteorologii au spus că nu vor scăpa de caniculă, dar nici de ploi. Cel puțin vineri, 9 august este cod galben de caniculă în Bucureștiul și județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Ilfov, notează Jurnalul.

Cum e vremea pe litoral în weekendul 10-11 august?

În Capitală se vor resimți în jur de 36-37 de grade, iar spre seară vor fi înnorări temporare și posibil averse și descărcări electrice. În weekend, vremea se va menține caldă, fiind în jurul a 36 de grade Celsius. Doar în zonele montane va fi înorat și va ploua pe alocuri. Pe litoral vor fi în jur de 22-23 grade Celsius.

„Ne-a traversat un front atmosferic rece ce a determinat, pe lângă o scădere a valorilor termice în toată țara și chiar accentuată în jumătatea nord-estică, și fenomene de instabilitate atmosferică ce au devenit intense în mod deosebit în sud-estul țării, acolo unde am avut cantități de apă însemnate, de peste 30-40 de litri pe metru pătrat. Pentru zilele următoare va fi advecția de aer cald, care va determina temperaturi din ce în ce mai ridicare. În consecință, se întoarce canicula”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM pentru Biz Brașov.

Cum se anunță vremea în septembrie?

În săptămâna 12-19 august va fi din nou extrem de cald, iar în zonele montane va ploua, potrivit datelor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), scrie Antena 3 CNN. Următoarea săptămâna va fi la fel, însă ploile se vor manifesta în regiunile vest, nord-vest și la munte.

În săptămâna 26 august – 2 septembrie va fi cald în sud și sud-vest, iar în rest ploile vor fi apropiate de media obișnuită. Între 2 și 9 septembrie temperaturile vor fi neobișnuit de mari, ploile nefăcându-și simțită prezența.

Fermierii se plâng din cauza secetei accentuate.

Imagine reprezentativă pentru secetă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Aceasta s-a făcut resimțită mai ales în Maramureș, Oltenia, Muntenia, Crișana și Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Banatului, izolat centrul și sudul Transilvaniei. Suprafețele cu porumb neirigat ar putea fi compromise, la fel și starea de vegetaţie a plantelor, atât la culturile prăşitoare, cât şi la speciile pomi-viticole, conform economica.net.