Ușile de lemn se murdăresc destul de repede și sunt greu de menținut curate. Mulți dintre noi nu ne gândim la acest aspect și ajungem să le ignorăm, de cele mai multe ei. Ei bine, mai jos îți vom prezenta cum să cureți ușor ușile din lemn cu un truc simplu și ingenios. Ce părere ai?

Cum să cureți ușor ușile de lemn?

Ușile de lemn sunt extrem de elegante și adaugă o notă aparte casei tale, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt destul de greu de întreținut. Ei bine, dacă și tu te-ai săturat să arunci banii pe soluții scumpe care nu îți fac treaba, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta un truc care îți va salva ușile.

Ei bine, tot ce ai nevoie este o lavetă din microfibre și niște oțet. Totul este foarte simplu. Trebuie să ștergeți foarte bine ușa de praf cu o lavetă uscată. Apoi, amestecați oțet, apă și săpun într-un vas și înmuiați o altă lavetă în acest lichid.

Mai apoi, tot ce rămâne de făcut este să ștergeți bine ușa din lemn cu acest amestec, să îl lăsați să acționeze în jur de 5 minute, iar mai apoi să ștergeți totul cu o lavetă uscată pentru a absorbi soluția.

usa, curatenie, trucuri
Ușă de lemn Sursă: fotografie generată de DALL-E

Oțetul este extrem de bun în materie de curățenie

Oțetul are foarte multe proprietăți benefice și este adesea folosit ca ingredient în soluțiile de curățenie din comerț. Tot mai multe persoane aleg să îl utilizeze pur și simplu, în starea în care este cumpărat din magazin.

Acesta face minuni pentru suprafețele din casă, atât pentru cele din lemn, cât și pentru cele din metal. Să nu mai vorbim de geamuri. Oțetul este cea mai bună soluție cu care puteți spăla geamurile, fără niciun alt ingredient. Oțet și atât. Dacă nu știai până acum de aceste proprietăți ale oțetului, acum este momentul potrivit să îl folosești ca produs de curățenie și să nu mai dai banii pe soluții scumpe din comerț.