Luni, 5 august Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben valabil până pe data de 6 august la ora 10:00. Specialiștii spun că vor fi ploi moderate cantitativ, dar și instabilitate atmosferică. Iată mai jos harta cu zonele afectate!

Vezi județele care vor fi afectate de cod galben

Așadar, meteorologii au anunțat că cele mai afectate vor fi Maramureșul, estul Transilvaniei, nordul Moldovei și Carpații Orientali.

”Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, au menționat specialiștii de la ANM, potrivit site-ului oficial.

Marţi, instabilitatea atmosferică va fi prezentă mai ales în sud-estul ţării.

”Această răcire nu este de durată, de miercuri ne încălzim treptat în toată țara, spre sfârșitul săptămânii, la câmpie, valori de 35 degrade. Vorbim de ploi, manifestări de instabilitate, …dar și de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Astăzi așteptăm astfel de manifestări, îndeosebi în zona montană, apoi în partea de nord, centru și est a teritoriului”, a declarat specialistul Diana Giurgiu, pentru Realitatea PLUS.

Furtuna i-a speriat pe turiștii de pe litoralul românesc

Duminică, 4 august, furtuna a făcut ravagii la malul mării. De exemplu, în Valu lui Traian străzile au fost maturate de ape, fâcând pagube mari. Și în zona Portului Tomis străzile și bulevardele au fost inundate, conform Radio Constanța. Pe lângă cantitatea mare de precipitații, vântul a bătut cu putere, smulgând mai mulți copaci din pământ. Câteva mașini au fost avariate din cauza aceasta, spre disperarea proprietarilor.

Imagine reprezentativă cu harta zonelor afectate de codul galben. „Sursă: Captură ecran meteoromania.ro”

Totodată, un acoperiș a căzut peste o mașină. În total, pompierii ar fi avut 9 misiuni.

Cum va fi vremea în București?

În Capitală, luni, 5 august vremea se menține caldă, respectiv vor fi în jur de 31 de grade Celsius. Marți vor fi 27 de grade și sunt așteptate furtuni în unele zone, informează AccuWeather Miercuri sunt așteptate 32 de grade, joi 34, iar vineri 36 grade Celsius. În weekend temperaturile vor fi și mai mari, mai anunță meteorologii.