România are câteva trasee spectaculoase care fac senzație la nivel mondial și care sunt, adesea, vizitate de milioane de oameni. Ei bine, există și câteva trasee care sunt mai puțin cunoscute, însă care te lasă fără cuvinte dacă ajungi să le vezi. Tu ai auzit vreodată de „Drumul mănăstirilor”?

Tu ai auzit vreodată de „Drumul mănăstirilor”?

„Drumul mănăstirilor” a fost reabilitat în totalitate în anul 2023. Acesta începe din comuna Vorona care se află la 20 de kilometri de Botoșani și se îndreaptă spre Mănăstirea Vorona. Pe acest drum, turiștii trec printr-o pădure care este pe o porțiune de 12 kilometri.

Traseul este unul de-a dreptul spectaculos și oferă imagini rar văzute care efectiv îți taie respirația. Acest drum vă poate duce în mai multe locuri pline de istorie din zona Moldovei, cum ar fi Mănăstirea Agafton, locul unde au stat în călugărie mătușile lui Mihai Eminescu.

Drumul străbate codrii seculari ai Voronei, iar din cel mai înalt versant al traseului se pot vedea codrii care se întind până la Tudora și Coșula. Foarte puține persoane cunosc acest traseu, în special cei care nu sunt din zona respectivă. Dacă vreodată ajungeți în zona Moldovei, neapărat trebuie să parcurgeți acest traseu care este considerat unul dintre cele mai frumoase de la noi din țară.

romania, traseu, drumul manastirilor
Drumul mănăstirilor Sursă: fotografie generată de DALL-E

România este plină de locuri frumoase

Deși pare greu de crezut, România are o mulțime de trasee și de locuri care te lasă fără cuvinte. Începând de la șoselele Transfăgărășan și Transalpina, până la Delta Dunării, toate aparțin țării noastre,

Chiar dacă, în ultimii ani, românii au ales tot mai mult să exploreze țările străine, aceștia uită ce frumuseți poate ascunde țara noastră. Dacă aveți ocazia, urcați-vă în mașină și parcurge-ți țara în lung și lat și vă asigurăm că nu o să vă pară rău. România are multe de oferit, însă nu mulți apreciază ceea ce primesc și ceea ce au.