Astăzi, 8 august a început a doua sesiune de Bacalaureat. Elevii care nu au reușit să treacă acest examen în prima sesiune vor avea o a doua șansă. Conform calendarului oficial, astăzi a avut loc proba de competențe la limba română.

A început a doua sesiune de Bacalaureat

Joi, 8 august 2024 a avut loc prima probă a sesiuni de toamnă a examenului de Bacalaureat. Sesiunea începe cu probele de competențe. Acestea se vor desfășura până pe data de 14 august, iar apoi vor începe probele scrise.

  • 8 – 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  • 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  • 12 august: Evaluarea competențelor digitale (proba D)
  • 13 – 14 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C)
bac, sesiune toamna, examen
Bac 2024 Sursă: fotografie generată de DALL-E

Pentru probele de competențe lingvistice, dar și pentru cele digitale, fiecare candidat va susține proba alături de doi profesori. Unul dintre aceștia va fi cel care a predat disciplina respectivă. Iar celalalt va fi de aceeași specialitate și din aceeași unitate de învățământ. În cazurile mai speciale, mai exact în cazurile în care această condiție nu poate fi îndeplinită, examinatorii vor fi selectați din alte unități de învățământ.

Când au loc probele scrise?

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat sunt cele care îi pun în dificultate pe cei mai mulți elevi. Acestea se vor desfășura pe parcursul a 4 zile, ca și până acum, fără nici o zi de pauză între ele.

  • 19 august: Limba și literatura română (proba E.a)
  • 20 august: Proba obligatorie a profilului (proba E.c)
  • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d)
  • 22 august: Limba și literatura maternă (proba E.b)

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 26 august, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi în intervalul 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 30 august.