Iată cele mai bune trucuri împotriva țânțarilor! Mușcăturile lor pot fi de multe ori periculoase, mai ales dacă persoanele respective sunt și alergice. Și la cei mici bubițele pot fi motiv de îngrijorare, mai ales că ei sunt și purtători ai unor boli agresive. Cu siguranță dacă veți ține cont de aceste sfaturi, țânțarii vor sta la distanță.

Trucuri împotriva țânțarilor. Tu știai de ele?

1. Utilizați un repelent de insecte, astfel încât să preveniți apariția lor în locuințe. Nu doar țânțarii vor dispărea, ci și căpușele, muștele sau păienjenii.

2. Dacă vă plimbați în apropierea unor ape stătătoare, nu uitați să vă îmbrăcați corespunzător. Țânțarilor le plac culorile închise, în special albastru închis, notează The University of Sydney.

3. Eliminați apa stătătoare din jgheaburile de ploaie, anvelopele vechi, gălețile sau capacele de plastic, potrivit United States Environmental Protection Agency. În aceste locuri țânțarii se pot adăposti, așadar pericolul este iminent. Nu uitați nici de apa din piscine. Aceasta ar trebui tratată cu soluțiile speciale.

4. Berea poate favoriza înțepăturile. Studiile au arătat că această băutură te poate face mai mult o țintă pentru țânțari! Singura problemă este că nici renunțarea la băutură nu îi va ține la distanță.

5. Utilizați camfor. Dacă aveți tablete le puneți într-un bol cu apă, iar acel miros îi va îndepărta pe țânțari, scrie LIVSPACE.

Imagine reprezentativă pentru un țânțar. „Sursă: Fotografia generată de DALL-E”

6. Lămâile și cuișoarele pot fi puse prin casă. Țânțarii urăsc mirosul lor, mai scrie sursa citată mai sus.

7. Uleiurile esențiale sunt și ele detestate de aceste insecte. Cel de eucalipt și cel de lămâie sunt cele mai folosite pentru această problemă.

8. Plantați astfel de flori în grădină, astfel încât să nu vă confruntați cu o invazie de țânțari:

  • Gălbenele
  • Lavanda
  • Rozmarin
  • Busuioc

9. Cafeaua poate fi și ea de ajutor. De obicei, cei mai mulți ard câteva boabe, astfel încât acel fum să-i îndepărteze insectele.

10. Puneți plase la geam, astfel încât aceștia să nu poată intra în locuințe.