Deși poate părea cumva ciudat, există locuri în lume în care deșertul se unește cu oceanul. Spre exemplu, deșertul Namib, din Africa este unul dintre cele mai vechi, iar pe Coasta Skeleton veți avea partea de o privește de vis.
Locul pare parcă desprins dintr-o poveste din care nu o să vreți să vă mai treziți vreodată.
Curiozități despre locul unde deșertul se unește cu oceanul
Cele mai înalte dune din acest deșert se ridică la peste 900 de metri înălțime, fiind a doua cea mai înaltă dună de nisip din lume, potrivit TCS World Travel. Aici veți fi uimiți și de epavele vechi. Mai precis, peste 1000 au eșuat, de aici și denumirea de „Coasta Scheletelor”.
Dunele sunt incluse și în patrimoniul mondial UNESCO, datorită unicității. Cât despre deșertul Namib, mai mulți experți spun are o vechime de 55 de milioane de ani, notează Times of India. Aici, temperaturile ajung să fie chiar și mai mari de 45 de grade, solul fiind foarte uscat.
Specialiștii încă cercetează și un fenomen des întâlnit aici care poartă denumirea de cercuri de zâne. Mai precis, sunt unele zonele de nisip înconjurate de iarbă. Spre exemplu Dead Vlei este un loc cu totul și cu totul ciudat, parcă desprins din filmele de groază. Aici există copaci extrem de vechi, chiar și despre 900 de ani, conform Times of India.
O altă curiozitate este legată de nisipul din deșert, care adesea capătă culoarea roșiatică din cauza stratului de oxid de fier. Doar în apropierea mării el are o culoare normală.
În ce zone deșertul mai întâlnește marea?
Mai există în lume astfel de peisaje fermecătoare. Spre exemplu în:
- Deșertul Atacama se întâlnește cu Oceanul Pacific
- Deșertul arab se întâlnește cu Marea Roșie
- Dunele din Oregon întâlnesc Pacificul de Nord
- Coasta Sindh din Pakistan și plaja Darak din Iran.