Fasolea verde este una dintre legumele care poate fi gătită în foarte multe feluri. Pe lângă asta, aceasta are foarte multe proprietăți nutritive și poate îmbunătăți starea de sănătate. Voi știați că fasolea verde are o mulțime de beneficii pentru organismul uman? Iată cum este bine să o consumăm și în ce cantități.

Știați că fasolea verde are o mulțime de beneficii?

Fasolea verde este o sursă de vitamine, minerale și fibre care aduc foarte multe beneficii organismului uman. Aceasta conține vitaminele A, C, K și acid folic. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii. Vitamina C este foarte bună pentru coagularea sângelui, dar și pentru menținerea sănătății oaselor.

Fasolea verde este și o sursă bună de fier care ajută la prevenirea anemiei și care menține un nivel optim de energie al organismului. Aceasta este foarte bună și pentru controlul greutății. Datorită nivelului scăzut de calorii, fasolea ajută la menținerea senzației de sațietate și la controlul apetitului.

Beneficiile consumului de fasole verde se extind și la nivelul digestiv. Fibrele pe care aceasta le conține ajută la sănătatea sistemului digestiv, previne constipația și încurajează un tranzit regulat.

fasole verde, consum, beneficii
Fasole verde Sursă: fotografie generată de DALL-E

Efecte secundare ale consumului de fasole verde

Ca în orice situație, consumul de fasole verde poate avea și efecte secundare. Ei bine, având în vedere că aceasta este bogată în fibre, consumul ei în mod excesiv poate duce la probleme digestive cum ar fi balonarea, gazele sau diareea.

Aceasta conține și vitamina K care este importantă pentru coagularea sângelui. Persoanele care iau medicamente pentru coagularea sângelui trebuie să discute cu un medic înainte de a introduce fasolea verde în dieta lor.

Unele persoane pot fi alergice la fasolea verde. Simptomele pot fi urticaria, dificultăți de respirație și umflarea feței sau a limbii.

Fasolea conține și o cantitate mică de acid oxalic. În cazul unui efect cumulativ, acesta poate contribui la formarea de pietre la rinichi. Persoanele care au deja pietre sau care sunt predispuse să facă, ar fi bine să limiteze consumul de fasole verde.