Zi de foc, joi, 8 august la Jocurile Olimpice! Sportivi români vor trebui să dea tot ce e mai bun la 4 probe, respectiv la atletism, canoe, lupte și gimnastică ritmică.

Câte medalii a obținut România la Jocurile Olimpice 2024?

Țara noastră a înaintat din nou seara trecută în clasamentul pe medalii. Acum, se află pe poziția 14, cu 8 medalii. Dintre acestea, 3 sunt de aur, fiind obținute de David Popovici la proba de 200 metri liber, de canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi de echipajul feminin de 8 plus 1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

De asemenea, sportivii au obținut 4 medalii de argint. Una a fost obținută miercuri seara de halterofila, Mihaela Cambei, la categoria 49 kg, după ce a ridicat 205 kg. Diferența dintre ea și locul 1 a fost de doar 1kg.

”Dacă rata chinezoaica ne cânta imnul această seară, dar eu sunt mândră de ce am reușit să aduc, pentru că este prima medalie olimpică in istorie la haltere pentru fete. Această medalie înseamnă absolut totul, toată cariera mea de 11 ani! Pentru că m-am luptat mult pentru ea și cred că acesta este visul oricărui sportiv”, a spus Mihaela, potrivit GSP.

Imagine cu Mihaela Cambei. „Sursă: Instagram”

Celelalte 3 medalii au fost cucerite de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară. Bronzul i-a revenit tot înotătorului de 19 ani, David Popovici în proba de 100 metri liber.

Program 8 august 2024

11:00 – Gimnastică ritmică
Annaliese Drăgan, calificări

12:00 – Lupte
Andreea Ana, recalificări

12:30 – Canoe sprint
Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă, semifinale, C2 – 500 m

21:00  – Atlelism
Alina Rotaru-Kottmann, săritura în lungime, finala

Cine are cele mai multe medalii?

Pe primul loc până acum este SUA cu un total de 94 de medalii, dintre care 27 de aur, 35 de argint și 32 de bronz. Pe locurile următoare se clasează China, Australia, Franța și Marea Britanie.

Duminică, Jocurile Olimpice de vară se încheie.