Pepenele verde este unul dintre cele mai îndrăgite fructe din perioada verii. Acesta are un conținut ridicat de apă și, pe lângă faptul că este delicios, este și foarte hidratant și sănătos. Iată care sunt beneficiile consumului de pepene verde! Toată lumea trebuie să le știe.
Beneficiile consumului de pepene verde
Pepenele verde este o explozie de vitamine. Acesta conține vitamina A, C și B6, dar și licopen, astfel devenind un aliment scăzut în calorii și bogat în nutrienți. Pe lângă faptul că este delicios, are și o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Iată care sunt câteva dintre acestea!
- Scade acumularea de grăsimi corporală
Atunci când țineți o dietă de slăbire, pepenele verde este recomandat pentru că are foarte puține calorii și astfel nu conține grăsimi sau carbohidrați.
- Reduce durerile musculare
Conținutul de citrulină pe care pepenele verde îl are ameliorează durerea musculară, scade inflamația și reduce daunele musculare.
- Promovează o piele sănătoasă
Fiind o sursă bogată de antioxidanți puternici – vitamina A, C și licopen, pepenele verde protejează împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili de riduri, linii fine și pete ale pielii.
- Hidratează foarte bine
Pepenele verde conține 92% apă, astfel că oferă aportul necesar de hidratare oricărui organism. Dacă aveți probleme cu consumul de apă, atunci este chiar recomandat să mâncați pepene verde.
- Este benefic în sarcină
Cu conținutul său ridicat de apă și zaharuri naturale, pepenele verde ameliorează arsurile la stomac, reduce umflarea, atenuează grețurile matinale și previne deshidratarea.
- Contribuie la sănătatea inimii
Licopenul din compoziția pepenelui verde este eficient în scăderea colesterolul și a tensiunii. Pe lângă asta, și citrulina pe care o conține face ca vasele de sânge să aibă pereți flexibili și astfel presiunea arterială este păstrată la cote optime.
- Îmbunătățește digestia
Tot datorită faptului că, conține foarte multă apă și puține fibre, pepenele verde este foarte bun pentru digestie. Fibrele ajuta la regularizarea ficționalităților intestinelor, iar apa ajuta la transportarea eficienta a deșeurilor prin tractul digestiv.