Hidratarea este esențială pe timpul verii, atât pentru un organism sănătos, cât și pentru a evita neplăcerile cauze de căldura infernală de afară. Dacă vă este greu să beți lichide, este recomandat să consumați fructe.  Iată care sunt fructele care conțin cea mai multă apă!

Fructele care conțin cea mai multă apă

Fructele sunt alimentele perfecte care ne pot hidrata pe timpul verii. Pe lângă asta, sunt și delicioase și ne oferă și toți nutrienții și vitaminele de care avem nevoie. Astfel, cu ajutorul fructelor suntem și hidratați și avem și un organism sănătos. Există câteva fructe care au un aport foarte mare de apă și ne oferă apa de care organismul nostru are nevoie. Iată care sunt câteva dintre acestea!

  • Ananasul

Acesta conține în proporție de 87% apă. Pe lângă asta, conține și vitamina C care ne ajută la întărirea sistemului imunitar. Antioxidanții din  acest fruct ne ajută și la menținerea unei vederi bune.

  • Portocalele

Acestea conțin tot 87% apă. Portocalele reduc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase, reglează colesterolul și îmbunătățesc ritmul cardiac.

  • Piersicile

Acestea conțin 88% apă. Piersicile ajută la eliminarea stresului și sunt recomandat persoanelor cardiace sau celor cu probleme digestive.

fructe, apa, hidratare
Fructe                                                                                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Pepene

Pepenele este fructul cu cel mai mare conținut de apă, mai exact 90%. Acesta reglează tensiunea arterială și îmbunătățește vederea.

  • Grepfrut

Acesta conține 91% apă. Este recomandat în dietele de slăbit și este un remediu natural foarte bun pentru constipație.

  • Căpșunele

Căpșunele conțin și ele 91% apă. Acestea sunt bogate în substanțe nutritive și ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, întăresc imunitatea și echilibrează tensiunea arterială.

Specialiștii recomandă consumul de fructe pe timpul verii, mai ales că acesta este sezonul lor. Fructele menționate anterior sunt recomandate pe tot parcursul anului, mai ales dacă aveți probleme cu consumul de apă. Doza minimă de apă pentru un adult este 2 litri pe zi, însă sunt persoane care nu reușesc să atingă această cantitate. Cel mai bine este să suplimentați cu fructe.