Voi știați că există terapie cu cristale? Aceasta a luat o mare amploare în ultimii ani și este din ce în ce mai căutate. Cristaloterapia poate fi utilizată în diverse moduri, inclusiv prin purtarea unor bijuterii cu cristale. Iată tot ce trebuie să știi despre asta!

Știați că există terapie cu cristale?

Adepții terapiei cu cristale sunt de părere că fiecare cristal sau piatră are propriile proprietăți. Acestea pot interacționa cu câmpurile de energie ale corpului și pot elimina blocajele și contribui la starea de bine a fiecăruia. Iată ce beneficii are fiecare piatră în parte!

Cuarțul roz este considerat a fi cristalul iubirii și al vindecării emoționale. Se crede că poate ajuta la creșterea iubirii de sine, la reducerea anxietății și la obținerea armoniei în relații.

terapie, cristale, zodii
Terapie cu cristale Sursă: fotografie generată de DALL-E

Hematitul este folosit pentru capacitatea sa de protecție energetică. Se crede că acest cristal poate forma un scut de protecție în jurul celui care îl poartă, absorbind energiile negative. De asemenea, oferă siguranță emoțională și încredere în sine.

Ametistul este asociat cu calmul și claritatea minții. Se crede că poate ajuta la reducerea stresului, oferind o senzație de pace interioară, la stimularea conștiinței spirituale, facilitând accesul la o înțelegere superioară.

Citrinul este asociat cu prosperitatea și bunăstarea. Se crede că poate atrage abundența și succesul în viață și poate stimula energia și vitalitatea personală.

Lapis lazuli este asociat cu înțelepciunea și claritatea mintală. Se crede că lapis lazuli poate stimula comunicarea, dar și intuiția și conștiința spirituală.

Cristalul de stâncă este considerat a fi un cristal de purificare și amplificare a energiei. Se crede că poate amplifica intențiile pozitive și poate ajuta la concentrare.

Ce cristal se potrivește fiecărei zodii?

În acest domeniu, se consideră că fiecare zodie are anumite cristale care i se potrivesc și care ajută la echilibrarea energiilor.

Berbec: jasp roșu, aventurin, citrin, hematit

Taur: smarald, cuarț roz, turmalină neagră, lapis lazuli

Gemeni: agat, citrin, ametist, ochi de tigru

Rac: piatra lunii, agat, calcedonie, cuarț fumuriu

Leu: citrin, onix, topaz, ochi de tigru

Fecioară: sodalit, jad, aventurin, agat dendritic

Balanță: agat roz, ametist, cuarț roz, aventurin

Scorpion: obsidian negru, granat, hematit, turmalină neagră

Săgetător: lapis lazuli, turcoaz, aventurin, cuarț roz

Capricorn: obsidian curcubeu, onix, turmalină neagră, fluorit

Vărsător: ametist, cuarț transparent, citrin, opal

Pești: acvamarin, agat, cristal de stâncă, fluorit