Ai auzit până acum de trucul cu coji de portocale în grădină? Acesta te va scăpa de o problemă foarte mare, cu care se confruntă majoritatea în această perioadă. Dacă îl vei încerca, cu siguranță vei fi foarte mulțumit!

Motivul pentru care să presari coji de portocale în grădină

Dacă vei pune în jurul plantelor, sau chiar în pământ coji de portocale, vei scăpa de orice fel de dăunători, notează Playtech. În acest fel ești sigur că pisicile tale nu își vor mai face nevoile pe plantația ta și nici nu vor mai face găuri. Ele urăsc mirosul de citrice, așadar vor încerca să stea la distanță. Desigur, și cojile de lămâie sunt la fel de bune. Nu doar pisicile, dar și furnicile vor fi ținute la distanță.

Mai mult, acestea sunt bune, fiincă constituie o sursă naturală de nutrienți pentru a stimula compostul. Ele trebuiesc mărunțite foarte bine înainte pentru a accelera procesul de descompunere. În acest sens, specialiștii în grădinărit recomandă și zațul de cafea.

„Cojile de portocale sunt bogate în azot, care este esențial pentru compostare.Puteți adăuga coji de portocale tocate sau mărunțite la grămada dvs. de compost pentru a ajuta la accelerarea procesului de descompunere și a îmbogăți compostul cu substanțe nutritive esențiale. Acest compost vă poate fertiliza apoi cele mai bune plante de grădină, florile de sezon și legumele”, spune Dan McCarthy, expert în practici durabile, potrivit Woman and Home.

Imagine reprezentativă pentru niște coji de portocală în pământ. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Desigur, tot cu cojile de citrice vă puteți ajuta plantele de afară, dar și din casă să fie mereu fertilizate. În acest fel puteți economisi bani serioși pe îngrășământ, care de cele mai multe ori nu dă rezultatele dorite. Tot ce trebuie să faceți este să vă înmuiați cojile în apă câteva zile, iar apoi să le folosiți fie așa, fie doar să udați plantele cu apa respectivă.

Capacele acelea de portocală pot fi suportul ideal pentru semințe, cel puțin până acestea încep să încolțească.