Iată tot ce trebuie să știi înainte de a-ți planifica o vacanță în Tropea! Acest oraș se află în sudul Italia, iar foarte mulți nici măcar nu știu de el. De aici veți putea avea o priveliște perfectă asupra Mării Tireniene, ceea ce poate doar să vă încânte.

Când să-ți planifici o vacanță în Tropea?

Destinația nu este atât de costisitoare, fiind foarte aproape de Aeroportul Internațional Lamezia Terme. De acolo puteți lua trenul sau o mașină până la cazare. Cele mai multe zboruri din România către destinația finală au o escală în Roma.

După cum poate ați bănuit, aici trebuie să ajungeți în lunile de vară, potrivit alongdustyroads.com. Lunile iulie și august sunt cele mai aglomerate, deci vă puteți ghida în funcție de acest lucru când să veniți în Tropea.

Imagine reprezentativă pentru Tropea. „Sursă: Fotografia generată de DALL-E”

Mulți numesc destinația bijuteria coroanei Calabriei, deoarece încă nu a fost descoperită de toată lumea.

Ce puteți face în Tropea?

În primul rând, nu puteți ajunge aici și să nu vă plimbați prin Corso Vittorio Emanuele, care este centrul istoric al orașului. De asemenea, Piazza del Cannone oferă o privește sublimă asupra mării, dar și asupra vulcanului Stromboli, notează iitalycalabria.com. Dacă sunteți curajoși, puteți urca și în Santa Maria dell’Isola.

De aici, puteți face excursii de o zi în Pizzo, Scilla sau Capo Vaticano.

Plajele din Tropea sunt de-a dreptul încântătoare, apa fiind de un turcoaz cum rar poți întâlni. Printre cele mai frumoase se numără:

  • Plaja Rotonda
  • Spiaggia a Linguata – cea mai lungă plajă din Tropea
  • Grotta dell’Isola și plaja Tropea
  • Peștera scafandrului
  • Plaja Marinella di Zambrone
  • Spiaggia l’Occhiale

Și de la Affaccio del Corso veți avea o priveliște ce vă va tăia răsuflarea, conform The Road Reel. Deisgur, o idee genială este să mergeți într-o excursie cu barca, fie să faceți snorkeling. Parasailing-ul poate fi pus și el pe listă, dacă sunteți iubitori de senzații extreme. Orice veți alege, cu siguranță vă va fi pe plac.