Atunci când vine vorba de sarmale, acestea sunt destul de dificil de preparat și nu orice gospodină se avântă să încerce acest preparat. Ei bine, clasicele sarmale românești sunt de domeniul trecutului dacă privești prin ochii ungurilor care au îmbunătățit rețeta. Iată care este rețeta reinterpretată de sarmale și ce le face diferite!

Rețeta reinterpretată de sarmale

Sarmalele sunt unul dintre felurile de mâncare tradițional românești și sunt cunoscute și peste hotare. Acestea sunt de-a dreptul delicioase și au cucerit o mulțime de oameni. Ei bine, unguroaicele și-au făcut propria rețetă, asemănătoare cu cea clasică, dar cu câteva îmbunătățiri. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face rețeta lor, dar și cum se prepară!

Ingrediente

  • 800 g carne tocată de porc
  • 3 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 150 g ceapă
  • 50 g sare
  • Boia, piper, maghiran (după gust)
  • 2 ouă
  • 500 ml smântână
  • 300 g slănină
  • 300 g untură
  • 500 g cârnați afumați
sarmale, reteta, unguroaice
Sarmale Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Îndepărtează partea groasă a frunzelor de varză și, dacă varza este prea sărată sau acră, clătește-o sub apă rece.

Într-un bol mare, condimentează carnea după gust. Separat, prăjește slănina până devine crocantă, apoi adaugă o treime din ceapa tocată și călește-le împreună. Lasă amestecul să se răcească, apoi adaugă-l peste carne, împreună cu orezul spălat și ouăle, amestecând totul bine.

Împachetează amestecul de carne în foile de varză, formând sarmale de dimensiuni egale. În untură, călește restul de ceapă, adaugă boia și puțină apă, apoi pune 2 kilograme de varză tocată în oală, așează sarmalele deasupra și acoperă-le cu varza rămasă.

Lasă sarmalele să fiarbă la foc mic. Într-o tigaie, pregătește un rântaș subțire din făină și boia. Adaugă-l peste varză, apoi adaugă și smântâna. Continuă să fierbi totul la foc mic până când sarmalele sunt complet gătite. Sarmalele se servesc cu cârnați prăjiți și smântână din belșug.

Dacă ești în căutarea unei noi interpretări a sarmalelor tradiționale, sarmalele ungurești, cu slănină și rântaș, sunt o variantă delicioasă și savuroasă. Textura lor cremoasă și gustul afumat sunt deosebit de atrăgătoare și cu siguranță îți vor încânta invitații la orice masă festivă.