Foarte mulți sunt cei care apelează la astfel de trucuri, unul dintre ele fiind cel cu foi de dafin în pantofi. Aceste frunze sunt puse chiar sub pernă și ar da rezultate. Ce zici, tu ai încerca?

De ce să pui foi de dafin în pantofi?

De obicei ele sunt folosite de gospodine pentru a face sarmale, sau alte preparate delicioase, dar se pare că nu doar pentru asta sunt bune. Unii spun că trucul acesta ar avea de-a face cu energia pozitivă, scrie Fanatik. Așadar, foile de dafin sub pernă, sau în încălțăminte ar atrage câștigurile financiare și vor înlătura energia negativă din jur.

Mulți aleg să pună câteva frunze chiar și sub preș, astfel încât casa lor să fie înconjurată doar de armonie și pozitivism. Visele rele vor fi și ele alungate odată cu punerea frunzelor sub pernă, înainte de culcare.

Imagine reprezentativă pentru niște frunze de dafin sub pernă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Încă din antichitate, oamenii se foloseau de fel și de fel de trucuri care să le aducă prosperitatea și să le îndeplinească dorințele. Spre exemplu,  preotesele lui Apollo foloseau aceste frunze în ritualurile lor, mai precis le ardeau și inhalau fumul pentru a înțelege viitorul, notează Hindustan Times. Acel fum ar fi și foarte bun pentru sănătate, deoarece frunzele conțin linalool, un compus care se găsește într-o serie de alte plante, inclusiv în mentă și lavandă, potrivit Healthline.

Ce au demonstrat studiile legate de frunzele de dafin?

Un alt studiu din anul 2010 a demonstrat faptul că inhalarea fumului contribuie foarte mult la relaxare, dar și la reducerea anxietății. Alte studii au fost făcute pe șoareci, cărora li s-a administrat ulei din frunze de dafin. La final, s-a ajuns la concluzia că uleiul respectiv ajută la ameliorarea depresiei și a stresului.

Mai mult, frunzele de dafin sunt considerate simboluri de protecție și purificare în domeniul spiritualității, ele fiind foarte des folosite. Înainte, unii își scriau tot felul dorințele sau intențiile pe o frunză de dafin și apoi o ardeau, în speranța că vor atinge succesul, fie că vor atrage banii. Azi, mulți își pun frunzele chiar și în geantă, buzunare sau portofele.