Cununia civilă este un eveniment mai restrâns, de cele mai multe ori. Mirii aleg să spună „Da” alături de familiile lor și prietenii apropiați, iar mai apoi mai organizează sau nu o masă festivă. Dacă și tu urmează să ai acest eveniment, cu siguranță te-ai întrebat care sunt avantajele și dezavantajele pentru o cununie civilă în interior sau în exterior? Iată-le!

Cununie civilă în interior sau în exterior?

În ultimii ani, cununiile civile în exterior au fost tot mai în trend și majoritatea mirilor au optat pentru un astfel de eveniment. Acest lucru vine, însă, și cu dezavantaje, nu doar cu avantaje. Iată care sunt!

  • Limitări legate de locație

Există anumite locuri publice care au restricții pentru organizarea unui astfel de eveniment. Înainte de a decide să vă organizați evenimentul în aer liber, trebuie să vă asigurați că aveți toate aprobările necesare.

  • Vremea capricioasă

Indiferent că evenimentul are loc vara, vremea poate juca feste. Cu siguranță nimeni nu își dorește să îl prindă ploaia în timp ce semnează actele de căsătorie.

  • Decorul costisitor

Atunci când organizezi o cununie civilă afară trebuie să știi că ai nevoie de un decor. Acesta poate consta în panou floral, măsuță sau scaune pentru invitați. Toate acestea pot adăuga costuri suplimentare evenimentului tău.

Pe lângă dezavantaje, bineînțeles că există și avantaje.

  • Cadrul natural

Ce poate fi mai frumos decât un cadru natural, plin de flori și de verdeață pentru evenimentul tău? Vei avea parte de niște poze unice și spectaculoase.

  • Flexibilitate în decor

Vă puteți juca cu tot ceea ce ține de decor. Puteți avea orice tematică doriți și o puteți îmbina armonios cu cadrul natural unde se desfășoară evenimentul.

cununie civila, aer liber, avantaje
Cununie civilă în aer liber Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cununia civilă în interior

Și aici, asemenea cazului de mai sus, există atât avantaje, cât și dezavantaje.

  • Condiții meteo

Indiferent de vremea de afară, vă puteți planifica fără probleme evenimentul. Nu există nicio șansă să plouă sau să ningă în interior.

  • Confort pentru invitați

Invitații tăi se vor simți mult mai bine în interior. Aceștia se pot bucura de aer condiționat dacă este cald afară sau de căldură, dacă afară este frig.

  • Rezervare sigură

Atunci când planifici o cununie civilă trebuie să știi că ai nevoie de o rezervare. Într-un cadru interior o poți planifica oricând pentru că nu depinzi de vremea de afară.

  • Decor

De cele mai multe ori, spațiile interioare dispun  de aranjamente florale și alte elemente de decor, astfel că nu trebuie să vă mai îngrijorați și pentru acestea.