Preparatele tradiționale sunt la mare căutare în prezent, datorită gusturilor autentice. Iată unde poți gusta weekendul acesta langoș de 10 metri în București!
Langoș de 10 metri în București
Unul dintre cele mai așteptate evenimente din această lună va avea loc în weekend, la București. Festivalul Neaoș de Plăcinte și Merinde este organizat în Parcul Titan (zona Glob), între 25 și 27 aprilie 2025.
Vizitatorii se pot bucura de numeroase preparate tradiționale românești, de la cele mai delicioase plăcinte și merinde până la bulz tradițional și mâncare la ceaun. Potrivit organizatorilor, la acest eveniment, putem gusta langoși de 10 metri lungime, pregătiți cu atenție de gospodinele pricepute chiar în fața publicului.
„Vineri, 25 aprilie, începe show-ul culinar care va face istorie: „Langoșul Suprem” – o capodoperă pufoasă de 2,5 metri diametru, gătită la fața locului de cele mai iscusite gospodine.
Duminică, 27 aprilie: se scrie istorie culinară, întrucât va prinde formă un GIGANT de aluat și gust – un langoș lung de 10 metri! Da, ați citit bine – de acum, la festival se mănâncă langoși la metru!”, au transmis organizatorii!
Pentru un langoș lung de 10 metri, se vor folosi:
- 200 kg de făină,
- 10 kg de drojdie,
- 500 g de sare,
- 100 kg de brânză,
- 50 litri de lapte,
- 100 kg de smântână.

Ce te așteaptă la Festivalul Neaoș de Plăcinte și Merinde?
Cei care doresc să viziteze festivalul din Parcul Titan se vor bucura de show-uri culinare live și de numeroase preparate tradiționale românești, printre care plăcinte delicioase, umplute cu brânză, dulceață, varză sau carne, precum și:
- bulz tradițional,
- frigărui, fripturi, mici,
- grătare aromate,
- mâncare la ceaun,
- preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă,
- ocănițe gustoase la ceaun,
- pastrame, cotlete şi costiţe,
- jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți,
- garnituri şi salate.
Citește și:
Potrivit organizatorilor, în fiecare zi a festivalului, va fi prezent și Lorenzo Heel , gata să aducă zâmbete, voie bună și să interacționeze cu toți cei care vor ajunge la eveniment.