Vineri, 2 august este o zi importantă pentru români la Jocurile Olimpice de la Paris! Trei echipaje de la canotaj se vor lupta să câștige medalii, însă sportivii vor avea probe de trecut și la atletism.

Până acum, România are 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz în 6 zile de competiţie, notează HotNews. Cele de aur au fost obținute de David Popovici la proba de 200 metri liber și respectiv de Andrei Cornea și Marian Enache la proba de dublu vâsle masculin. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut medalia de argint la dublu vâsle feminin, iar bronzul a fost cucerit tot de înotătorul David Popovici în proba de 100 metri liber.

Cu toții le țin în continuare pumnii strânși!

Programul de la Jocurile Olimpice pentru 2 august

Canotaj

12:30 dublu rame masculin – Finala A: Florin Arteni, Florin Lehaci
12:42 dublu rame feminin – Finala A: Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel
13:22 dublu vâsle feminin, categorie uşoară – Finala A: Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc.

Imagine reprezentativă pentru proba de canotaj. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Atletism

11:15 săritura în înălţime – feminin – calificări: Daniela Stanciu
19:15 triplusalt feminin – calificări: Andreea Taloş, Diana Ion
21:10 aruncarea greutăţii masculin – calificări: Rareş Toader.

Cum arată clasamentul competiției?

În total, 10 500 de sportivi concurează în 329 de probe, până pe data de 11 august 2024. 1000 de medalii sunt în joc, așadar concurența este foarte mare. De când au început Jocurile Olimpice și până acum, SUA a urcat pe podium cu un total de 816 medalii, conform tabelelor oficiale ale medaliilor olimpice, scrie US News.

Acum, prima în clasament este China cu 11 medalii de aur, 7 de argint și 6 de bronz, conform datelor CBS News. Pe locul al 2-lea sunt Statele Unite cu un total de 37 de medalii, însă doar 9 dintre ele sunt de aur. Aceasta este urmată de Franța cu 8 medalii de aur, 11 de argint și 8 de bronz. Pe locul 4 este Australia, apoi urmând Japonia.