David Popovici, tânărul de doar 19 ani care a făcut mândră România este cunoscut de o lume întreagă, însă puțini știu cine sunt cei care l-au crescut și l-au susținut în toți acești ani. Iată cine sunt părinții lui David Popovici și cu ce se ocupă aceștia!

Cine sunt părinții lui David Popovici?

Pe David Popovici îl cunoaște toată lumea, însă puțini știu cine sunt părinții lui. Aceștia au făcut sacrificii mari de-a lungul anilor pentru a-i putea fi alături tânărului în parcursul său profesional. Și bine au făcut. Cu sprijinul lor necondiționat, David a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți înotători. Acesta a devenit campion la înot, iar recent a câștigat și o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mama lui este psiholog, iar acum ceva timp a ales să urmeze cursuri pentru a deveni ofițer de doping. Aceasta a vrut să fie la curent cu toate procedurile prin care fiul său trece la competiții. Astfel, femeia a reușit să evite orice erori în pregătire.

Tatăl său a renunțat și el la meseria sa de expert în marketing și s-a specializat pe nutriție sportivă. El este cel care se ocupă de alimentația fiului său, dar și de imaginea lui.

parinti, david popovici, declaratii
Părinții lui David Popovici                                                                                                                                      Sursă foto: Captură Video

Lecția oferită de tatăl lui David

Aceștia l-au susținut pe David din prima zi și nu au pus niciun fel de presiune asupra lui. Mihai, tatăl său a oferit o lecție de viață tuturor părinților. În cadrul unui interviu, acesta a vorbit despre greșelile pe care mulți părinți le fac cu copii lor. Chiar dacă este un înotător de mare renume, David este extrem de modest.

„Dacă mă gândesc acum primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă.”, spunea tatăl lui David.

David a fost tratat ca un adolescent normal

În ciuda faptului că mereu s-a împărțit între școală și antrenamente, părinții lui au avut grijă să îi ofere și câte puțin din viața unui adolescent normal. Mihai Popovici a povestit întocmai cum a decurs viața lui David până acum.

„Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată. Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune. Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Iar această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre nici măcar nerealizând că o fac. Și vă dau câteva exemple. „Cum a fost astăzi antrenamentul?”, „Ce ai făcut, al câtelea ai fost?”, „Ce a făcut X?” „Ți-am spus să fii atent la Y” și așa mai departe. „Ce ți-a dat antrenorul? A nu, e greșit”. „Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!” Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani. Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune.

Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune.”, a mai declarat Mihai Popovici, conform actualitate.net.