Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse, recent, la noi în țară. O colonie de flamingo a ajuns în Delta Dunării și sunt semne că nu are mai vrea să plece. Biologii susțin că păsările vor rămâne doar dacă se vor simți ocrotite și vor putea să trăiască în liniște.

O colonie de flamingo a ajuns în Delta Dunării

Flamingo sunt unele dintre cele mai grațioase și frumoase păsări din lume. Acestea au mai rătăcit pe la noi prin țară în anii trecuți, în timpul migrației. Anul acesta lucrurile par să stea total diferit.

Acum câteva zile, un fotograf profesionist a surprins niște imagini desprinse din povești în Deltă. O colonie de flamingo a poposit pe teritoriul românesc și pare că deja s-au făcut comode. Acestea și-au redirecționat traseul din cauza războiului din Ucraina.

„În drumul lor de pasaj către Africa se opresc, bineînțeles și în România, neavând altă sursă de hrană. Războiul a afectat foarte multe trasee de migrație la păsări.”, a dezvăluit un biolog, conform stirileprotv.ro.

flamingo, delta, colonie
Flamingo Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Cuibăresc și în Balcani, deci nu numai în zona Greciei și a Turciei, au intrat și în Macedonia. Prezența lor este tot mai simțită, semnalată, în țările din estul Europei.”, a menționat un ornitolog, conform sursei menționate anterior.

Colonia de flamingo ar putea rămâne în Deltă

Biologii sunt de părere că această colonie ar putea rămâne la noi în țară. Pentru ei, această perioadă este perioada în care se formează perechi pentru reproducere. Dacă au condiții bune și sunt lăsate în liniște, păsările și-ar putea muta locuința în Delta Dunării.

„Sunt specii care nu au o prea mare acceptabilitate față de prezența omului, dimpotrivă, se sperie, sunt mai timide decât pelicanii și din acest motiv trebuie să fim foarte atenți cu aceste specii, fiindcă este posibil să ajungem să cuibărească în România, să avem pui de flamingo roz în România, asta ar fi o bogăție pentru Delta Dunării”, a mai declarat un alt biolog marin.