Noi restricții în Veneția din luna august. Dacă aveai de gând să pleci în Veneția în curând, atunci neapărat trebuie să știi că ultima lună de vară a venit cu vești proaste pentru turiști. Autoritățile au impus mai multe interdicții pentru cei care vor să viziteze orașul lagună.

Noi restricții în Veneția din luna august

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Veneția se confruntă cu un val mare de turiști anual. Acest lucru a dăunat, de-a lungul timpului, orașului, astfel că autoritățile au luat măsuri. Aceștia au impus noi reguli de la 1 august tocmai pentru a reduce impactul negativ generat de numărul mare de turiști.

Ei bine, una dintre noile reglementări este că grupurile de turiști se vor limita la 25 de persoane. În plus, ghizii turistici nu vor mai putea folosi megafoane atunci când conduc grupurile prin oraș. Demersul este menit să protejeze orașul și liniștea rezidenților. Noile reguli vizează atât Veneția, cât și insulele Murano, Burano și Torcello.

Majoritatea oamenilor care locuiesc în Veneția au fost foarte mulțumiți de aceste noi reguli. Pe lângă ei, foarte mulți turiști au primit și ei cu brațele deschise veștile. Alții, însă, nu au fost chiar atât de încântați.

venetia, reguli, restrictii
Veneția Sursă: fotografie generată de DALL-E

Veneția este din ce în ce mai aglomerată

Vestea că Veneția ar putea ajunge sub ape în câțiva ani i-a făcut pe tot mai mulți turiști să se aventureze și să o viziteze. Acest lucru a făcut ca orașul să fie vizitat, anual, de milioane de oameni. În acest fel, străduțele înguste au devenit din ce în ce mai aglomerate, spre nemulțumirea locuitorilor.

Conducerea Veneției crede că turismul din oraș ar trebui regândit în așa fel încât să susțină comunitatea locală. În ultimii ani, turismul a alungat tot mai mulți rezidenți. Astfel, anul acesta, Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru turiști. Acest lucru a venit tocmai din dorința de a-i descuraja pe aceștia să vină în oraș la orele de vârf.