China este o republică totalitară, iar locuitorii țării trebuie să respecte o serie de reguli și nu numai. Pe lângă acest lucru, acolo există câteva lucruri mai puțin cunoscute de către persoanele care își doresc doar să viziteze China.
În rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva lucruri mai puțin obișnuite care se întâmplă în China.
Fantomele și călătoriile în timp
Persoanele care locuiesc în China sunt lăsați să se uite la filme cu fantome sau alte fenomene paranormale. De exemplu, pentru ei „Pirații din Caraibe” este un film interzis, la fel și „Vânătorii de Fantome”.
Se pare că există anumite filme care și-au schimbat titlul doar pentru piața chineză, conform informațiilor transmise de ListVerse.
Jocurile de cuvinte
Se pare că mai mulți cetățeni se folosesc de jocurile de cuvinte pentru a-i jigni pe liderii comuniști și pentru a le transmite mesaje mai puțin plăcute.
Semnificația religioasă a Crăciunului
Pentru chinezi Crăciunul este mai mult o afacere, deoarece majoritatea magazinelor de acolo se folosesc de acesta pentru creșterea vânzării.
În toată țara se pot observa decorațiuni, dar din punct de vedere religios, nu se mai ține cont de tradiții. Comuniștii au demolat mai multe clădiri în care, de obicei, se strângeau credincioșii, iar profesorilor din școli li s-a spus să nu îi învețe pe micuți despre sărbătoare.
Imagini cu umbrele sau iasomie
Partidul Comunist nu tolerează simbolurile asociate cu lupta și rezistența. A angajat milioane de persoane pentru a cenzura astfel de imagini pe internet. „Revoluția de iasomie” provoacă îngrijorare în rândul liderilor chinezi.
Orice referință, chiar și o simplă fotografie cu acea floare, este văzută ca o amenințare la adresa sistemului. Imaginile cu umbrele sunt legate de protestele din Hong Kong.
South Park
În cazul în care nu știați personajul Winnie the Pooh este interzis în China, iar totul a început în 2013. Atunci, președintele chinez a fost comparat pe internet cu cunoscutul personaj de desene animate.
Creatorii serialului animat South Park au folosit această situație pentru a ironiza decizia liderului comunist. Drept urmare, cetățenii nu mai pot viziona celebra serie.
Jocurile care simulează o pandemie
În timpul apogeului pandemiei de coronavirus, un joc de mobil numit Plague Inc. a devenit foarte popular în China și în Statele Unite.
Inițial lansat în 2012, jocul a atras atenția cenzorilor din această țară anul trecut. Mulți anticipau acest lucru, mai ales după ce Partidul Comunist Chinez a fost acuzat că a subraportat numărul deceselor cauzate de coronavirus.