Pentru mulți dintre tineri nunta este un moment unic în care îți unesc destinele alături de sufletul lor pereche, însă unora le stă gândul mai mult la petrecerea de după. De ce? Pentru că este cel mai greu lucru de organizat. De la alegerea sălii până la echipa foto-video, fiecare alegere este grea și costisitoare. Dacă vorbim de muzică, aici este și mai dificil. Formație sau Dj la nuntă? Iată care sunt tendințele anului 2024!

Formație sau Dj la nuntă?

În urmă cu ceva ani, nu se lua în considerare varianta de a avea un Dj la nuntă. Formațiile erau în mare vogă și cereau sume exorbitante pentru că fără ei nu se făcea nunta. Ei bine, lucrurile au mai evoluat și s-au mai schimbat. Tinerii din zilele noastre optează mai mult pentru varianta de Dj. De ce? În primul rând, pentru că au niște costuri mult mai reduse.

Spre exemplu, în capitală poți găsi un Dj care vine la pachet și cu un Mc, iar prețul unui pachet este între 500 și 1.000 de euro. În zonele mai retrase, suma pentru un Dj poate ajunge la doar 200 de euro. Sună bine, nu?

dj, nunta, formatie
Dj la nuntă                                                                                                                       Sursă: fotografie generată de DALL-E

Prețurile pentru formații au explodat, dar se înțelege de ce, nu mai este chiar atât de multă cerere. În zona Olteniei, o formație de nuntă ajunge să coste în jur de 4-5.000 de euro. Suma este una destul de mare și nu orice și-o permite.

În al doilea rând, formațiile s-au cam demodat. Tinerii din zilele noastre nu mai sunt atât de atrași de muzica populară, așa că optează pentru ceva mai modern. Un Dj va îmbina toate genurile muzicale și le va parcurge în doar câteva ore.

Costurile vor fi mai reduse și din punct de vedere al meniurilor. Toată lumea știe că mirii asigură meniuri și pentru staf. Astfel, dacă veți alege un Dj, cel mai probabil veți plăti 1 sau 2 meniuri. În schimb, pentru formație veți plăti cel puțin 4 meniuri. În unele zone, există formații formate chiar și din 12 persoane, iar asta ar însemna 12 meniuri, pe lângă banii propriu-ziși.