Zilele caniculare nu au neapărat un efect atât de bun asupra organismului nostru, astfel că trebuie să îi acordăm o atenție sporită. Trebuie să avem grijă ce bem, dar și ce mâncăm. Iată care sunt alimentele pe care trebuie neapărat să le eviți în zilele caniculare. Te vei simți mult mai bine dacă nu le vei mai consuma.

Alimentele pe care neapărat trebuie să le eviți în zilele caniculare

Pentru a putea face față cu brio temperaturilor ridicate, trebuie să avem foarte mare grijă ce consumăm. Acest lucru este valabil și pentru lichide, dar mai ales pentru mâncarea. Anumite alimente pot fi grele și ne pot crea stări de greață. Este bine să știm care sunt pentru a ne feri de ele.

  • Mâncăruri grase și prăjite

Acestea ne pot crea disconfort la nivelul stomacului și ne pot induce stări de oboseală. Cel mai bine este să le evităm sau să le consumăm cu moderație.

  • Carnea roșie

Aceasta conține grăsimi saturate care pot fi destul de greu de digerat. Pe lângă asta, carnea roșie poate crește temperatura corpului și poate duce la deshidratare. Cel mai bine este să o înlocuim cu carne de pui, de curcan sau de pește.

  • Mâncăruri sărate

Consumul excesiv de mâncare sărată poate duce la retenție de apă. Cel mai bine este să evităm sarea în zilele călduroase de vară și să folosim alte condimente care dau gust mâncării.

mancare, canicula, alimente
Alimente de evitat                                                                                                            Sursă: fotografie generată de DALL-E

Ce este indicat să consumi pe timpul verii?

Specialiștii recomandă ca în zilele călduroase de vară să optăm pentru fructe și legume proaspete. Acestea oferă nutrienții necesari corpului uman, sunt fresh și dau o stare de bine oricui. Este foarte important să consumăm și cereale integrale. Acestea sunt o sursă excelentă de fibre și dau energia necesară unei zile întregi.

Pe lângă mâncare, trebuie să avem foarte mare grijă ce lichide consumăm. Pentru o hidratare corectă este recomandat să bem apă. Putem consuma și alte băuturi, însă trebuie să ținem cont să le consumăm cu moderație. În zilele caniculare trebuie să evităm sucurile cu acid și alcoolul. Acestea pot duce la deshidratare.