Călcatul hainelor poate fi, adesea, un proces destul de îndelungat și obositor. Dacă și tu ai nevoie de un truc care să îți ușureze viața, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată de ce trebuie să pui folie de aluminiu sub haine atunci când le calci? Doar experții în călcat știu acest lucru.

De ce trebuie să pui folie de aluminiu sub haine atunci când le calci?

Rutina în curățenie poate deveni o problemă, la un moment dat. Pe lângă asta, aceasta poate fi obositoare atât fizic, cât și psihic. Ei bine, norocul este că există foarte multe modalități și trucuri care ne distrag de la această rutină și ne ajută să terminăm treaba mult mai repede.

Atunci când vine vorba de călcat, folia de aluminiu este cea care ne poate ușura viața. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțină folie de aluminiu sub coperta masei de călcat. Acest lucru va face căldura să se împartă în mod egal pe toată suprafața hainelor, dar și pe ambele părți. În acest fel, nu va mai fi nevoie să călcăm hainele pe ambele părți, ci doar pe o parte.

folie de aluminiu, calcat, trucuri
Trucuri de călcat Sursă: fotografie generată de DALL-E

Temperatura la care sunt spălate hainele este foarte importantă

Chiar dacă acest truc ne poate salva de foarte multe ori, mai există și alte lucruri de care trebuie să ținem cont. Unul dintre acestea este și temperatura la care sunt spălate hainele. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât hainele se vor încreți mai mult și vor fi mai greu de călcat.

Din acest motiv, dar și din multe altele, experții recomandă ca hainele să fie spălate într-o apă care nu depășește temperatura de 30-40 de grade Celsius. Acest lucru este indicat și pentru a proteja hainele și țesăturile pe termen lung, dar și pentru a nu avea surprize, cum ar fi micșorarea acestora în timpul spălării.