Cu toții ne-am speriat de temperaturile caniculare de vara aceasta, însă comparativ cu alte zone al lumii, ele au fost chiar acceptabile. Te-ai întrebat vreodată care este cel mai cald loc de pe planetă? Ei bine, noi avem răspunsul pentru tine. Aici s-au înregistrat temperaturi de 56,7 grade Celsius.

Cel mai cald loc de pe planetă

Cea mai mare temperatură din istorie a fost măsurată în California. Ei bine, termometrele au atins 56,7 grade Celsius în Valea Morții. Oamenii de știință au însă îndoieli cu această măsurătoare. Aceștia consideră că este aproape imposibil ca cineva să reziste la o astfel de temperatură și pun la îndoială măsurătorile de la vremea respectivă, mai exact din anul 1913.

Lucrurile nu mai par atât de deplasate acum, pentru că există mari șanse ca recordul să fie depășit. În urmă cu puțin timp, în Kuweit a fost înregistrată o temperatură de 54 de grade Celsius după ce un val de caniculă a lovit Orientul Mijlociu. În același timp și în Irak a fost înregistrată o temperatură extrem de mare, mai exact 53,9 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt cele mai mari temperaturi înregistrate de când în California au fost cele 56,7 grade.

canicula, california, cel mai cald loc
Cel mai cald loc de pe pământ Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum să ne protejăm de caniculă?

Temperaturi caniculare au fost anul acesta și în Europa, iar foarte mulți oameni au fost afectați. Specialiștii ne recomandă ca în aceste zile să petrecem cât mai mult timp în casă și să ieșim la orele în care temperaturile sunt mai scăzute.

Pe lângă asta, este foarte important să ne hidratăm corect și să avem grijă la alimentație. Cel mai bine este să ne hrănim că alimente hidratante și răcoritoare, cum ar fi salatele.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este să evităm cât mai mult băuturile dulci și băuturile cu alcool. Acestea ne deshidratează și ne pot cauza stări de rău, în combinație cu temperaturile ridicate.