Dacă și tu îți dorești să devii polițist, însă nu ai reușit să intri la o școală de specialitate, atunci ai ajuns unde trebuie. În articolul următor îți vom dezvălui care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru visul tău. Iată cum poți să ajungi polițist fără să faci o școală de specialitate!

Cum poți să ajungi polițist fără să faci o școală de specialitate?

Meseria de polițist este la mare căutare de ceva ani încoace, astfel că probele pentru admitere la școlile de specialitate au devenit din ce în ce mai grele. Nici viața din școală nu e mai ușoară. Însă, dacă ai reușit să intri, de ieșit vei ieși. Ei bine, se pare că poți ajunge polițist și fără să treci prin această etapă. Te întrebi cum? Îți vom spune noi. Prin încadrare din sursă externă.

Ce înseamnă asta? Pe parcursul anului, cei de la MAI scot la concurs diverse posturi în poliție. Pentru aceste posturi se organizează un concurs ca la carte, cu probă scrisă, psihologică, medicală și unde este cazul și sportivă. Persoanele care candidează pentru aceste posturi și reușesc să promoveze toate examenele vor fi angajați imediat. Da, nu va mai fi nevoie să treacă printr-o școală de specialitate.

politie, admitere, concurs
Polițiști Sursă: fotografie generată de DALL-E

Trebuie să țineți cont că aceste posturi nu sunt scoase la concurs mereu, ci doar când este neapărată nevoie de personal. Ca să puteți participa, trebuie să îndepliniți și anumite condiții. Printre aceste condiții se numără și faptul că trebuie să aveți o facultate terminată. Însă, nu orice facultate. În funcție de postul scos la concurs, sunt doar anumite domenii care sunt acceptate.

Pe lângă asta, trebuie să știți că examenele nu sunt chiar atât de ușoare. Pe lângă materia de specialitate, există și foarte multă legislație. La examenul scris, nota minimă pe care un candidat trebuie să o obțină este nota 7. În cazul în care doi candidați obțin aceeași notă va exista un examen de departajare.

Cei care îți doresc să obțină un astfel de post trebuie să urmărească site-urile celor de la MAI și să se informeze din timp.